Konya
°C
Yeni Meram

PUANLA BİTİRDİK

PUANLA BİTİRDİK- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.05.2021 12:49
16.05.2021 12:51
0
2138
ABONE OL


Konyaspor, Antalya deplasmanında golsüz berabere kalarak sezonun son maçından puanla döndü.
Olağanüstü sıkışık maç trafiğinde son haftaya kadar büyük emek veren takımlar içinde düşme endişesinden uzak ligin son maçında son derece rahat bir oyun oynayan Konyaspor ve Antalyaspor seyir zevki açısından sıkıcı bir maç çıkarttılar.
Teknik Direktör İlhan Palut, prestij mücadelesinden öteye geçmeyen mücadelede kalede bu sezon ilk kez forma giyen Erten’e şans verirken bu oyuncu da hocasının güvenini boşa çıkarmayarak maçın başındaki iki önemli pozisyonda göz doldurdu. Abdülkerim Bardakçı, Ahmet Çalık, Adil Demirbağ, Skubic, Amir, Amar, Guilherme, Bütüci, Cikalleshi ve Sekidika 11’i ile başlayan İlhan hoca, 3-4-3 gibi önceki maçlardan çok farklı bir diziliş ile başladığı ilk yarıda istediği golü bulamadı.
Oldukça durgun geçen maçta Konyaspor bu sistem farklılığına da adapte olmakta oldukça güçlük çektiği bir 45 dakika sergiledi doğrusu.
Maçın ikinci yarısında ise Rahmanovic-İsmail Güven ve Cikalleshi-Daci değişiklikleri yapılırken oyunda da taktiksel değişiklikler dikkat çekti. Antalyaspor’un hafta içi oynayacağı kupa maçını da göz önüne alarak rahat oynaması, Konyaspor’un da maça çok asılmaması mücadeleyi adeta bir antrenman havasına soktu.
Taraftarların ısrarla görmek istediği Ahmet Karademir 64’te Bütüci’nin yerine oyuna girerken aynı dakikada Adil de yerini Doğan Can Gölpek’e bırakıyordu. İlhan Palut maçın son anlarında da Sekidika’yı kenara alıp Volkan Fındıklı’yı oyuna dahil ederken, doğrusu gençlerin daha uzun süre almalarını bekliyorduk…
Antalyaspor’a 10 maçtır yenilmeyen ve son 3 maçında da golsüz berabere kalan Konyaspor böylelikle sezonu puan alarak kapatmış oldu.
42 hafta süren, olağanüstü performans gösterilen salgın hastalık nedeniyle seyirciden yoksun sona eren ligi 50 puanla 11.sırada tamamlayan Konyaspor, sezonu acısıyla tatlısıyla geride bırakmış oldu.
Bazen üzdü, bazen sevindirdi, hatta endişeye sevk ettiği günler oldu ama su misali akan geçen zaman sonunda 2020-2021 sezonunda 40 lig maçına çıkarak inanılmaz sıkışık trafikte ligi 11. bitirmeyi de başardı. Emeği geçen herkese teşekkürler...
Şimdi tüm gözler öncelikle yeni yönetimde olacak dolayısıyla tüm mesele 24 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimde. Kim hatta kimler aday olacak şehrin etkin isimleri kimi destekleyecek göreceğiz!...
Neticede Konyaspor için yepyeni bir sayfa açma zamanıdır şimdi!...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.