Konya
°C
Yeni Meram

Sayın Akşener'in Sınavı

Sayın Akşener’in Sınavı- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.11.2021 01:52
08.11.2021 09:06
0
1984
ABONE OL


Daha 1,5 yıldan fazla bir süre var ancak haziran 2023 seçimlerini hatırlatan gelişmeler var. Kimsenin erken seçim ya da başka seçimden falan bahsettiği yok. Vatandaşın şu anki gündemi fiyat artışları ve tencere. Dünya ekonomisinde yaşanan menfi gidiş ülkemizi de etkilemekte. Hammadde fiyatlarındaki dövize endeksli aşırı fiyat artışı insanımızı üzüyor ve üzmeye de devam edecek.
İYİ Parti lideri Sayın Akşener yollarda ve halka dokunuyor. Zaten dokunmazsan eleştiri olmaz ki! Son olarak 28 Ekim’de Siirt ilimizin Kurtalan ilçesinde esnaf ziyareti esnasında bir HDP çalışanı vatandaşımız (esnaf değil) Sayın Akşener’e, “Burası Kürdistan ve Meclis'te Kürdistan inkar ediliyor” dedi. Sayın Akşener’de vatandaşa ülkenin birlik ve beraberliğini savunduğunu, ülke sınırlarının bütünlük arz ettiğini ve bu anlayışı kabul etmediğini vurguladı.
Akşener’in bu cevabını yeterli bulmayan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de, vatandaşa gerekli cevabın layığı ile verilmediğini ve Türkiye içinde Kürdistan diye bir yerin olmadığını söyledi. Bir diğer eleştiri de İçişleri Bakanı Sayın Soylu’dan geldi. Bakan Soylu daha ağır bir eleştiri ile Akşener için “HDP ile PKK arasında dans etme ustasısın. Vatandaşa da gerekli tepkiyi veremedin.” ifadelerini kullandı. Tüm bu eleştirilerden sonra Sayın Akşener çok tarihi bir çizgi belirledi. HDP’yi PKK ile birlikte konumlandırdığını ifade ederek HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi. Bu açıklamanın akabinde de HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan bir açıklama geldi. Sancar, “HDP tamda halk içine konumlanmıştır” diyerek, Akşener’i iktidar politikalarına yanaşmakla suçladı. Ayrıca “İktidarın güvenli bölgesine sığınıyor” dedi ve acizlikle suçladı.
TBMM çatısı altında konuşan HDP’li milletvekilinin İYİ Parti sıralarına dönerek “O koltuklarda oturmayı bizlere borçlusunuz” demesinden sonra İYİ Parti’den böyle bir açıklama gelmesi takdire şayan demektir. Hep şunu söyledik: “Ülkücü kökenli insanların, siyasi görüş ve partilerin HDP saflarında siyaset yapmaları zordur.” Tabanı inkar anlamına gelir. CHP için fark eden bir şey yoktur. 2023 hedefine ulaşmak adına HDP, İYİ Parti, SP, DEVA, GELECEK ve diğer partilerin hepsiyle diyaloğa girecektir. CHP şu ortamda dahi kemikleşmiş yüzde 22, yüzde 25 bandını aşamamıştır. Yurt dışı ve yurt içindeki destekçilerinin ülke sorunlarının çözülmesinde CHP’den bir umutları yoktur. Yüzde 41’ler civarına kadar yükselen CHP oyları o günden bu tarafa devamlı düşüş eğilimindedir. En son harakiri yapılmıştır. HDP’nin küstürülmemesi adına yurt dışına asker gönderilmesi teskeresine TBMM’de ‘hayır’ oyu kullanılmıştır. Güya Millet İttifakı'nda bir arada olan partilerden bir kısmı evet derken bir kısmı hayır oyu kullanmıştır.
Şunu vurgulamakta fayda var: İYİ Parti ve Sayın Akşener, doğru olanı yapmışlardır. Ülke bütünlüğü göz önüne alındığında diğer işler teferruattır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun durumu da pek iç açıcı değil. 2023 seçimlerinde hem İYİ Parti hem de HDP’ye ihtiyacı vardır. Ancak hangisine hoş görünecektir, birini memnun ederken diğerinin küstürülmesi söz konusu olacaktır. Hemşerimiz Sayın Davutoğlu da benzer hataları yapmaktadır. Bir grup yurdum insanını memnun etmek adına diğer grup insanımızın kalbini kırmakta mıdır? Muhasebesini kendi yapmalıdır, yapıyordur, yapacaktır. SP için durum değişmez. Sayın Karamollaoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybettirmiş olmanın kendine göre gururunu yaşamaktadır. SP sayesinde İBB’nin sosyal tesislerinde verilen içeceklerin cinsi değişmiştir. Eserinizle övünebilirsiniz!
Sayın Akşener vatanın bütünlüğü için ve ittifaklar öncesi önemli bir sınav vermiştir. Acizane Sayın Soylu’ya da tavsiyemiz şu olabilir: Burası Türkiye. Eleştirilerde fanatizme kaçmamak lazım. İleride kimin kimle ittifak yapacağı ya da yönetim şekilleri değişebilir. Herkes Sayın Reis gibi hoşgörülü olmayabilir!
Dedik ya, burası Türkiye. Önümüzde bir siyasi süreç var. Kim kiminle ittifak kuracak, yönetim şekli böyle mi devam edecek göreceğiz. İmparatorluk ülkesiyiz. Erken seçim mi olur, gecikmeli seçim mi belli olmaz.
Göreceğiz inşallah.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.