Konya
°C
Yeni Meram

SEVİYESİZLİĞİN BU KADARI

SEVİYESİZLİĞİN BU KADARI- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.10.2021 01:16
26.10.2021 15:18
0
1889
ABONE OL

Değerli dostlarım, bu hafta seviyesizliğin hatta alçaklığın dibe vurduğu bir konuyu kaleme almaya karar verdim.
Bir arkadaşım karga-eşek dostluğu konulu bir fıkrayı göndermiş. Fıkrayı okuyunca, özellikle de fıkranın son bölümünde "kıssadan hisse" adı altında devletimize, başkanımıza, daha kimleri kastettiyse (ne olduğunu bilmediğim) i.ne nitelemesiyle hakarette bulunmuştur. Zerre kadar akıl sahibi olan kişi bu maskeli göndermeyle ne demek istediğini anlar. Yine damarlarında zerre kadar Müslüman Türk kanı dolaşıyorsa en az benim kadar tepki verir. Şimdi Fıkrayı aktarıyorum. "Eşek ile karga, uçakla seyahat ediyorlarmış. Oturdukları koltuklarda "hostes çağırma düğmesi" varmış. Karga basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyurun, ne istemiştiniz?" diye sormuş. Karga da "Hiç bir şey istemiyorum. İ.nelik olsun diye bastım düğmeye" demiş. Aradan 5 dakika geçmiş, karga yine basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun?" Karga "Hiiiç, i.nelik olsun diye basmıştım". Üçüncüye yine aynı diyalog, "İ.nelik olsun dediydim..." Hostes bu sefer soluğu pilotun yanında almış, demiş "Böyle böyle". Pilot da "Bir daha yaparlarsa bana haber ver, uçaktan atayım bunları.” Eşek de kargaya özenmesin mi? Bu sefer eşek basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun Eşek bey?" Eşek pis pis sırıtarak "Bir şey yok, i.nelik olsun diye bastım.” Bu sefer hostes pilota bir işaret çakmış, pilot da düğmeye basıvermiş. Eşekle karganın oturdukları koltukların altındaki kapak açılmış, iki kafadar da kendilerini boşlukta süzülürken bulmuş. Tabii karga hemen başlamış kanat çırpmaya, ancak eşek serbest düşüşe devam... Can havliyle bağırmış eşek, "Karga kardeş, yardım et bana! Ne yapacağım ben şimdi?" Karga hiç oralı olmamış, eşeğe de cevabı yapıştırıvermiş: "Kanatların yoksa, i.nelik yapmayacaksın!"

Kıssadan hisse: Kanatların (Güçlü, üreten bir ekonomi, sağlam döviz rezervleri, yetişmiş insan kaynağı) yoksa, i.nelik yapmayacaksın. Sağda solda millete kabadayılık taslamayacaksın. Yarın müzakere masasına oturacağın, yüz yüze bakacağın, hatta borç istemek zorunda kalacağın adamlara racon kesmeyeceksin. Yaparsan, işte böyle serbest düşüşe geçersin ve kimse de seni kurtarmaz."
15. MOSSAD ajanını yaklaşık bir yıldır takip ediyorduk, nihayet 7 ekimde yakaladık, kodese tıktık, eşek arılarının kovanına çomağı soktuk. İsrail şokta, MOSSAD’ı yargılıyor "bir yıldır nasıl takip edildiğinizi fark edemezsiniz" diye istihbaratını masaya yatırıyor. İsrail’den bir tepki duyduk mu? Dün bunun bir örneğini duymadığımız gibi MİT, MOSSAD ve CIA demekti. Bunların istihbaratıyla kendi askerlerimiz ve silahlarımızla onlarca askerlerimizi vurduğumuzu lütfen hatırlayalım. Şubat 1988-1994 Azerbaycan-Ermenistan Karabağ savaşı olmuştu. Hocalı, Mlibeyli, Kuşcular katliamları başta olmak üzere on binlerce kardeşimiz Ermeni çeteleri tarafından katledilmişti. Azerbaycan Türkiye'den "bari bir helikopter gönderin, hiç değilse yaralılarımızı taşıyalım" demişti. Biz de ne var ki verelim dedik, bir iğne dâhi veremedik. Zamanın başbakanımız Süleyman Demirel'in uluslararası bir toplantıda, Haydar Aliyev Türkiye ve Süleyman Demirel için "Ağabeyimiz Türkiye" demişti. Hiç istemediği halde "biz hiç kimsenin ağabeyi falan değiliz" demişti. İşte o zaman Türk dünyasının başından aşağı kaynar sular dökülmüştü. Peki şimdi ne oldu "keser döndü, sap döndü, hesap döndü "Ermenistan can Azerbaycanımıza saldırdı. Ağabey Türkiye, kanatlandı Sihalarıyla, mühimmatlarıyla, tanklarıyla katil sürüsü Ermenilerin beynini dağıttı. Sayın fıkra müellifi, anladın mı şimdi eşek kim, karga kim? Savunma sanayimizin ve ASELSAN’ın geliştirdiği, binlerce yüzlerce hava, deniz, kara savunma ve taarruz silahlarımız ve ürünlerimiz hepimizin gözünün önünde iken bu tükenmişlik sendromu enjeksiyonlarının kimlere hizmet ettiğini hiç düşündük mü? Kendine güvencin/özgüveninin olmadığı bir psikoloji içinde olan bir milletin geleceği olamaz. Artık 5 adet kendi uydularımızla istihbari haberleşmelerimizi yapıyoruz. FETÖ iltisaklı içimizdeki MOSSAD ve CIA maşaları kodeslere tıkıldı. Hiç bir vatan evladı yoktur ki; geldiğimiz bu başarıdan mutlu olmasın. Bu fıkrada ki kıssadan ders çıkaracak birileri varsa, onlar MOSSAD’a CIA’ya maşalık yapan satılmış çakal sürüleridir.. Bu fıkrayı kaleme alarak benim Devletime i.nelik yakıştırması yapan zavallının keyifle yaşayabileceği çok ülke de, devlet de var, oraya gidebilir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.