Konya
°C
Yeni Meram

Seydişehir Belediyesi yaptı, Büyükşehir Belediyesinden de bekliyorum...

Seydişehir Belediyesi yaptı, Büyükşehir Belediyesinden de bekliyorum...- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.08.2024 00:37
19.08.2024 13:39
0
738
ABONE OL


Yerel seçimler öncesinde Büyükşehir Belediyesi İlçelerden İl Merkezine yolcu taşıyan minibüslere mazot desteği yaptı. Akabinde Seydişehir’den İl merkezine yolcu taşıyan şirketler rekabete girdi, bir yolcu ücreti önce 30, sonra 20, bir ara da 10 liraya kadar düştü. İlk günlerde uygulama beğenilse de ilerleyen günlerde özellikle esnaflardan serzenişler yükselmeye  başladı. Zaman içinde serzenişler şikayete dönüştü. Zira, günde yüzlerce vatandaş gezmek, çay içmek, alışveriş yapmak, ekmek almak için Konya  yolunu aşındırmaya başladı. Abartmıyorum, bayanlar altın günlerini Konya da yapmaya başladılar.
Edindiğim bilgiye göre minibüslere mazot desteği uygulaması ağustos ayı tamamlanınca sona  erdirilecek. Burada dikkat çekmek istediğim konu Büyükşehir Belediyesinin iyi niyet ile vatandaşlarına verdiği  destek. İşin bu tarafı güzel. Ancak bir desteğe daha ihtiyaç var ki, en az mazot desteği kadar hatta daha da önemli. Vatandaş Konya ya gitmese bir şey kaybetmez, ancak iş gıda olunca akan sular duruyor. Seydişehir öteden beri kaliteli karpuz yetiştirmede ülkemizin önde gelen üretim merkezlerinin başında  gelir. Karpuzun kalitesi geçmişte yedi yılda bir dolup, boşalan Suğla Gölünün verimli toprakları. Suğla Göletine seddeleme yapıldı, verimli topraklar tarımda kullanılmaya başlandı. Karpuz başta olmak üzere, nohut, fasulye, mısır, ay çiçeği, pancar gibi daha birçok çeşit ürün ekilmeye başlandı. 
Verim iyi ancak bir sorun var, SULU TARIM.  ÜRETİCİ devasa Suğla Göletinin yanı başında bulunan ekim yaptığı arazilerini sulama imkanına sahip  değil. Yani, SU AKAR bizim ÜRETİCİLERİMİZ BAKAR hale getirildi. Bu olayın başka bir tarafı, ileriki zamanlarda başlı başına bir konu olarak ele alacağım.
GELEYİM ASIL MESELEYE
Bu yıl 12.000 dekar alanda karpuz ekimi yapıldı.  Hasat zamanı geldi çile de başladı. Karpuzun kilogram fiyatı tarlada 50 kuruşa kadar düştü.
KISACA KARPUZ TARLADA KALDI…
Durumun vahametini gören Seydişehir Belediyesi, Seydişehir-Antalya ve Seydişehir-Konya yolu, marangozlar kavşağı ile kadınlar pazarı önünde sürücülere bir günde 200 ton karpuz hediye etti.  Buradaki sahneyi uzun süre izledim, teşekkür edenler, resim ve video çekenler, manzaraya inanmayıp ileriki kavşaktan dönüp gelip tekrar izleyenler, yani kelimeler ile anlatılmaz. Görmek gerekir.  Üreticiye bir nebze olsun cansuyu veren bu Organizasyonu alkışlıyorum.  Helal olsun Hasan Başkan sen başardın. 
UĞUR BAŞKAN SIRA SENDE
Yukarıda dedim ya, minibüslere mazot desteği yapıldı diye. Şimdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan aynı mazot desteği gibi bir de karpuz üreticisine destek istiyorum. Alışveriş merkezlerinde, markette, çarşı da pazar da kilosu 15-20 liraya satılan karpuzu vatandaşlarımız daha ucuz yeme  imkanı bulsa, sonrada, DUA ETSE NASIL OLUR?

 leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.