Konya
°C
Yeni Meram

TEKRARLAYAN GENİTAL ENFEKSİYONLARIN NEDENİNİN ŞEKER HASTALIĞI OLABİLECEĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

TEKRARLAYAN GENİTAL ENFEKSİYONLARI NEDENİ ŞEKER HASTALIĞI OLABİLECEĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?- Bülent ŞİMŞEK- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.11.2021 09:38
29.11.2021 09:59
0
4879
ABONE OL

Şeker hastalığı veya diğer adıyla diyabet maalesef yaş veya cinsiyeti ayırt eden bir hastalık değildir. Kadın, erkek veya çocuk fark etmeksizin oluşabiliyor. Kadınlarda şeker hastalığı çok farklı şekillerde belirginleşebiliyor. Kadınların özellikle şeker hastalığına dikkat etmeleri gerekiyor, çünkü kadınlar sadece kendilerine değil, aynı zamanda doğurganlık görevini üstlenmeleri sebebiyle çocukları için de kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Burada kısaca farklı belirtilerden bahsedeceğiz. İlk bahsedeceğimiz ve kadınlar için çok önemli olan konulardan bir tanesi, genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonlardır. Bu hem kadının kendi sağlığı, hem cinsel, hem de doğurmamışsa, doğacak olan çocuğun sağlığı için çok önemli bir konudur.
Kadınlardaki diyabet hastalığının belirtisinde olan genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonlar, her kadında belirgin olarak görünebilen bir şey değil. Bazı kadınlarda hiç bu tür belirtiler çıkmayabilir, lakin eğer genital bölgede kaşınma, ağrı veya kızarıklık gibi durumlar söz konusuysa, mutlaka doktora görünmeniz gerekir. Enfeksiyon başlangıcı ve dolayısıyla şeker hastalığı başlangıcı da olabilir. Bu sebeple kadınların genital bölge temizliğine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Birçok farklı şekillerde genital bölge enfeksiyon kapabilir. Bu yüzden ne olursa olsun, banyodan çıkarken, lavabodan çıkarken veya giynirken bile kadının her zaman dikkat etmesi gerekmektedir. Ancak ailenizde şeker hastalığı varsa, kilonuz fazlaysa ve acıkma atakları oluyor ve hızlı kilo alıyorsanız gizli şeker veya şeker hastalığı yönünden tetkik yaptırmakta fayda vardır.Vajinal kaşıntının nedeni şeker hastalığı olabilir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.