Konya
°C
Yeni Meram

Teşekkürler Konyaspor…

Teşekkürler Konyaspor…- Hüseyin TURGUT- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.05.2022 15:09
30.05.2022 16:50
0
4341
ABONE OL


FUTBOLDA uzun bir maraton daha tamamlandı. Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle ve tartışmalarıyla Süper Lig’de 2020-2021 sezonu geride kaldı.
Konyaspor ve bizler için, 2020-2021 sezonu unutulmazlar arasında yerini aldı.
Yeşil-beyazlılar, tarihinin en iyi lig performansına imza atarak, adını üçüncü kez Avrupa kupalarına yazdırdı.
Sezon boyunca birçok istatistikleri alt-üst eden, oynadığı futbol ve elde ettiği başarıyla taraflı-tarafsız herkesin takdirini toplayan Anadolu Kartalı, hepimize öyle bir sezon yaşattı ki, deyim yerinde ise tadı damağımızda kaldı…
Yeşil-beyazlılar, elde ettiği 68 puanla bir sezonda en çok puan toplama rekoruna imza atarken, ikinciliği kılpayı kaçırarak kulüp tarihinde ikinci kez Süper Lig’i üçüncü sırada noktaladı.
Bu sezonki en büyük üzüntümüz ise tabi ki Ahmet Çalık’ı trafik kazasında kaybetmemiz oldu. 11 Ocak 2022 sabahında aldığımız acı haber; bizleri, spor camiasını ve tüm Türkiye’yi yasa boğdu.
Ahmet Çalık’ın beklenmedik vefatı, şüphesiz ki başta ailesi ve hepimizde derin yaralar açtı. Ancak başta Konyasporlu futbolcular olmak üzere tüm camia Ahmet Çalık için yeniden ayağa kalktı. Rekorların kırıldığı sezonu Avrupa ile taçlandırarak, merhum Ahmet Çalık’ın hedefini yerine getirmenin huzuru içinde ligi noktaladık.
Şimdi Konyaspor’u çok yoğun bir yeni sezon takvimi bekliyor. Süper Lig, UEFA Konferans Ligi elemeleri ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda ter dökecek yeşil-beyazlılar, yorucu geçecek 2022-2023 sezonunda sıkıntı yaşamamak adına kadro derinliği mutlaka artırmalı.
Bunun farkında olan Konyaspor yönetimi ve teknik heyet, daha lig bitmeden transfer düğmesine bastı ve yoğun bir mesai harcıyor.
Yeşil-beyazlı yönetim, transferlerin birçoğunu 18 Haziran’da başlanacağı açıklanan yeni sezon hazırlıklarına yetiştirmek adına temaslarını sürdürüyor.
Konyaspor ve bizler için şüphesiz gurur dolu bir sezon geride kaldı… Başarıda emeği geçen herkese teşekkürler, darısı yeni sezonun başına inşallah…
Yeni sezonda bıraktığımız yerden, başarı çıtasının da çok daha yükseğe çekileceğini umuyorum.
*1922 Konyaspor’da gençlik aşısı tutmadı!
BİR parantez de pilot takım 1922 Konyaspor’a açmak gerek.
Başarıyla dolu geçen bir sezonda 1922 Konyaspor’un 14 yıldır mücadele ettiği 2. Lig’den düşmesi, her yönüyle olumlu geçen sezona az da olsa gölge düşürdü ve camiada üzüntüye neden oldu.
Sezona, çoğunluğunu genç futbolcuların oluşturduğu bir kadro anlayışı ile başlayan Yavru Kartal, lige iyi başlar gibi görünse de özellikle ilk 10 haftalık sürecin ardından bir türlü istenileni veremedi ve her geçen hafta adım adım ateş hattına yaklaştı.
Devre arasında ligde kalma adına bazı takviyeler yapılsa da bu çabalar sonuç vermedi ve 1922 Konyaspor gediklisi olduğu 2. Lig’den düştü.
Futbolda düşmek de vardır, çıkmak da. Önemli olan bu sezondan gerekli derslerin çıkartılıp, yeniden ayağa kalkmak...
1922 Konyaspor’un 2. Lig’e dönmesi başta Konyaspor olmak üzere, Konya futbolu için önemlidir.
Birçok şehir, takımını 2. Lig’e çıkarmak adına yüksek paralar harcarken, umarım 1922 Konyaspor’un değerini kaybedince anlamayız.
Temennimiz yeni sezonda iyi bir yapılanmaya giderek, 1922 Konyaspor’un yeniden hak ettiği 2. Lig’e geri dönmesidir.
Pilot takımın geleceği ile ilgili şu an için bir sessizlik var. Takım satılacak mı, yoksa Konyaspor bünyesinde yoluna devam mı edecek?
Bu soruların cevabını önümüzdeki günlerde alacağız...
Ancak yeşil-beyazlıların, yeni sezonda da Konyaspor çatısı altında 3. Lig’de mücadelesini sürdüreceği yüksek ihtimal olarak gözüküyor…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.