Konya
°C
Yeni Meram

Topunuz gelsin! BAŞARAMAZSINIZ!

Topunuz gelsin! BAŞARAMAZSINIZ!- Hüseyin MENEKŞE- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.08.2021 01:12
02.08.2021 15:20
0
3809
ABONE OL


Değerli okurlar,

Yeşil vatanımız, diyarımız, memleketimiz ve en önemlisi de güzel yurdumuz büyük bir sınav veriyor. Kansızlar, şeref yoksunları, adi köpekler büyük bir uğraş içerisine girdi maalesef…

Ardı arkası kesilmeyen yangın haberleri yüreğimizi derinden sızlatıyor…

Yangın haberlerini aldığımız geçtiğimiz hafta içerisinde bir de buna Konya Hasanköy Mahallesi’nde işlenen 7 kişinin katledilmesi haberi eklendi. Cinayetin işlendiği anlarla ilgili incelemelerde bulunurken eşimin de liseden arkadaşı olan Serpil Dedeoğulları’nın resmini gördük ve eşim bir anda şok oldu.

Eşimin bana o an söylediği şey; “Serpil çok iyi bir kızdı okuldayken. Ona ve ailesine neden böyle bir şey yaptılar” oldu.

Sosyal medya üzerinden yayılan iğrencin ötesinde ‘ırkçılık’ söylemleri bizi daha da fazla üzdü.

Aileler arası husumet nedeniyle işlenen olayı etnik çatışma gibi yayan çevreler bilsin ki bu topraklar üzerindeki kardeşlik sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Acılar üzerinden provokasyon üretenlerin hesabı boşa çıkacak. Biz hem Türk’üz hem de Kürt’üz…

7 hemşerimizi, 7 kardeşimizi, 7 canımızı toprağa verdik. Başımız sağ olsun. Mekanları cennet olsun. Allah ailesine ve bizlere sabır versin…

Gazetemizi ve şahsımı olayla ilgili bilgilenmek amacıyla Diyarbakır ve Doğu illerinden birçok vatandaşımız arıyor. Gerçekten bana söyledikleri kelimeleri size ne kadar çok anlatsam bitmez… Kısacası bizim kardeşliğimizi bozamayacaklarını söylüyorlar.

Haydi o zaman biz Türk’üyle de Kürt’üyle de kardeşiz. Topunuz gelin de görelim.

Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere prim vermeyiz.

Şunu ifade etmek istiyorum; bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.

Bu şehir hoşgörünün ve kardeşliğin şehridir. Yaşanan olayı farklı yönlere çekerek, bilgi kirliliğiyle huzur ve güvenliğimizi hedef alanlara asla ama asla itibar etmeyin.

Vefat eden 7 vatandaşımızın akrabası Erol Şan, "Devletimiz yanımızdaydı. Acımızı paylaştılar. Hiç kimse bizi ayırmaya kalkmasın. Biz bir bütünüz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Erzurum'da beraber mücadele ettik. Kimse bizi ayıramaz." dedi.

Baba Yaşar ve anne İpek ile çocukları Barış, Serap, Serpil, Metin ve Sibel Dedeoğulları'nın silahla öldürülmesinin ardından, Karatay ilçesindeki taziye evinde gazetecilere açıklama yapan Şan, yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

Kendilerini yalnız bırakmayan devlet yetkililerine teşekkür eden Şan, "Devletimiz yanımızdaydı. Acımızı paylaştılar. Hiç kimse bizi ayırmaya kalkmasın. Biz bir bütünüz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Erzurum'da beraber mücadele ettik. Kimse bizi ayıramaz." ifadesini kullandı.

Bu kelimeler sanırım size yeterli… Başaramadınız, başaramayacaksınız… Bu bir “IRKÇILIK değil KATLİAMDIR”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.