Konya
°C
Yeni Meram

TÜKENMİŞLİK SENDROMLARI

TÜKENMİŞLİK SENDROMLARI- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.04.2022 01:18
19.04.2022 16:20
0
1750
ABONE OL


Değerli Dostlarım, belli mihrakların batmış, bitmiş Türkiye algısı oluşturmak adına akıl, ahlak dışı paylaşımlar gırla gidiyor. Bir arkadaşım bana da "ekmekte kupon devri başladı vs." paylaşımı göndermiş. İnfak nedir bilmeyen, hatta yardımlaşmanın sokak eylemlerini engellediği gerekçesiyle karşı çıkanlar olduğu açıkça görülmektedir. Bazı arkadaşlarımız da bu güruhun köpürtme kazanlarına su taşımaktadır. Bu paylaşımların toplum yararına hiç bir faydası yoktur, sadece hala alttan alta eksiği tamamlama adına çalışan Fetönün, PKK’nın, DEAŞ’ın, uzantılarının işine yaramaktadır. Şimdi size benim yaşadığım üç güzel olayı paylaşacağım. Şunu hemen belirtmeliyim ki; asla ve asla kendime bir paye çıkarmak adına anlatmıyorum. Zaten sizlerin de benzerlerini yaptığınıza inanıyorum. 2020’de köyde bir garibana 25 arkadaş altı ahır üstü bir ev yaptık, üç ayda bitirdik. Bu aile 5 yıl önce oğlunu evlendirmiş, oğlu belediyede çalışıyormuş, düğün için bankadan kredi almış. Ödeyememiş borç 34 bin TL olmuş, banka tebligatları vs. yuva sıkıntıya girmiş, durumdan haberdar oldum sadece üç dostumla görüştüm. 30 bin TL temin edildi, banka müdürüyle de görüşerek ileri vadeli ödemeler de dahil olmak üzere 21400 TL ödenerek kapatıldı. Karayhüyük’te çok muhtaç bir aileye üç arkadaş 13 dişi toklu bir de erkek aldık, o da bunu çoğaltacak. Meram tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisi bir kızımız aradı, okulu donduracağını, iş aradığını söyledi. Sakın böyle bir şey yapma, yarın benden haber bekle dedim. Sadece üç iş adamımıza söyledim, ertesi gün 2400 TL bursu okulu bitirene kadar bağlandı. Ayrıca 2021 de beşinci evimizi de yaptık ve garibanımızı oturttuk. Değerli arkadaşlarım bu benim gibi sadece maaşıyla geçinen birinin girişiminden ibaret basit bir örnek. Bu millet örneğine az rastlanan büyük bir millettir. Bu anlattıklarımın binlerce katı sahada uygulanmaktadır. Sizler de zaten uygulamanın içindesiniz. Elbette eksiğimiz de, yanlışımız da vardır. Dünyanın başına gelen bizim de başımıza geldi. Ülkemizde paylaşılacak çok güzellikler de vardır. Düşünce dünyamızın üretim ve paylaşım yeri beyin korteksimizdir. Bu alanı umutsuzluk, karamsarlık, tükenmişlik objelerinin bombardımanından kurtaralım. Aksi takdirde nöronların/bilgisayarın elektronik devreleri oksitlenir, kullanılmaz hale gelir, ya da elektronik devreler şase yapar/yanar. Beyin işlevini yapamaz hale gelir. Türk milletimizin tarihi, düştüğümüz yerden nasıl kalktığımızın örnekleriyle doludur. Devletimizin, milletimizin kökü sağlamdır. Binlerce yıllık çınar budanabilir, ancak her budama yepyeni sürgünlerin habercisidir. Halkımızı sokağa dökerek kargaşa peşinde koşup sonuç alamayan bazı zavallılar, devlet kurumlarını kapı kapı dolaşarak fitne peşinde koşuyorlar. Onlara buradan da bir ekmek çıkmadı, bakalım şimdi hangi şeytani oyunun kuyruğuna takılacaklar.
Otopark bodrumlarında yaptığı casusluk hizmetinin bedelini alırken yakalanan bir partinin (müebbetle yargılanan) GİK üyesinin ihanetinden bir kelime dahi söyleyemeyenler, savunmak için onlarca avukatı görevlendirenler; hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıyorsunuz.
Muhalefet yapın, yanlışları söyleyin ancak iftira etmeden önerilerinizi, çözümlerinizi söyleyin. Bu çok şerefli bir hizmettir. Bunun yanında doğruya, güzele reseptörlerinizi açık tutun.
Zaman birlik, kardeşlik, yardımlaşmak zamanı, bu değerlerin yokluğunu yaşamadan varlığının kıymetini bilelim.
Her güçlü el, zayıf iki eli kavrasın ellerimiz güçlensin. İşte o zaman huzurun, bahtiyarlığın vefanın güneşi doğacaktır.
Vatanımız var olsun, milletimiz sağ olsun.
Allah'a emanet olunuz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.