Konya
°C
Yeni Meram
29.06.2022 14:55

Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları açıklandı! Konya'daki belediye başkanları listede kaçıncı sırada yer aldı?

Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar Araştırma, başarı oranlarında ilk 10'a giren AK Parti ve CHP'nin büyükşehir belediye başkanları ile Ankara, İstanbul ile İzmir hariç, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını paylaştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, en başarılı AK Partili büyükşehir belediye başkanları listesinde 4. sırada yer alırken merkez ilçe belediye başkanları da değerlendirmede üst sıralarda yer buldu.

A+
A-
29.06.2022 14:55
29.06.2022 15:59
0
2440
ABONE OL

Sonar Araştırma, son anket sonuçlarını paylaştı. Türkiye geneli büyükşehir belediye başkanları başarı oranları ile Ankara, İstanbul ve İzmir hariç büyükşehir ilçe belediye başkanlarının başarı oranları araştırıldı.

Mart, nisan ve haziran aylarında boyunca yapılan anket, kimi yerlerde yüz yüze, bazı yerlerde ise telefonla yapıldı.

UĞUR İBRAHİM ALTAY 4. SIRADA

Türkiye genelinde en başarılı AK Partili belediye başkanları araştırmasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzde 51,2 oy oranıyla 4. sırada yer aldı.

En başarılı AK Partili büyükşehir belediye başkanı katılımcılardan yüzde 58, 8 oy alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olurken Sekmen'i yüzde 56,3'lük oy oranıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın izledi. Listenin 3. sırasında ise yüzde 52,4 oy oranıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer aldı.

EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI, KILCA

Ankara, İstanbul ve İzmir hariç büyükşehir ilçe belediye başkanları araştırmasında ise en başarılı başkan Konya'dan çıktı. Katılımcıların yüzde 68,4'ünün oyunu alan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Partili belediye başkanları arasında ilk sırada yer aldı.

Listenin 2. sırasında yüzde 62,3 oy oranı ile Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, 3. sırada ise Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis bulunuyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş yüzde 57, 5 oy oranıyla listede 5. sırada yer alırken Selçuklu Bediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı aldığı yüzde 54, 8'lik oyla listeye 7. sıradan girdi. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.