Konya
°C
Yeni Meram

Uğur Başkanıma iletiyorum

Uğur Başkanıma iletiyorum- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.09.2024 00:52
09.09.2024 14:56
0
373
ABONE OL

Kalkınma, ekonomisinin güçlenmesi, halkın refah ve mutlu yaşaması, yerleşim birimlerinin gelirleri ile orantılıdır. Bu konu Hükümetlerin olduğu gibi yerel yönetimlerin de görevidir. Kalkınma yerelde sağlanırsa dalga dalga ülkemiz de kalkınacaktır. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile İlçe Belediyelerinin birçok görevi Büyükşehirlerin uhdesine geçti.
BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞMEDİ
Burada önemli bir konuyu gündeme getireceğim. Seydişehir’i Cevizli Beldesine oradan eski Antalya yolu hattına bağlayan şimdi mahalle konumunda olan Süleymaniye, Bademli, Cevizli, Kuyucak beldeleri ile Değirmenlik, Salihler, Gümüşdamla, Şahap, Günyaka ve Karakışla köylerine ulaştıran Ticaret, Sağlık ve Turizm açısından çok önemli bir yol var.
Bahsettiğim yerleşim birimlerinde ortalama olarak; Süleymaniye’de 4.000, Bademli’de 5.000, Cevizli’de 9.000, Kuyucak’ta 4.500, Değirmenlik’de 3.500, Salihler’de 2.000, Gümüşdamla’da 3.500, Şahap’ta 2.500, Günyaka’da 1.000 ve Karakışla’da 2.500 kişi olmak üzere toplam 37.500 insan yaşıyor.
Pandemi sonrası birçok vatandaş doğduğu topraklara döndü. Dönmeyenler de yılda bir kaç defa geliyor, ilkbahar, yaz, sonbahar hatta kış aylarını geçiriyor. Böylece bu mahallelerde nüfus yaz aylarında 150 bine yaklaşıyor. Bunun yanında Yenice Mahallesi üzerinden Üzümlü Mahallesine giden bir yolumuz daha var.
Bölgede yoğun bir bir nüfus yaşadığı gibi üzümlü Mahallesinde bulunan silah sanayiinde çalışan binlerce insan her gün bu yoldan gidip gelmekte. Yukarıda bahsettiğim yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlar ısrarla tekrar yazmamı istedi. “Lütfen bir daha gündeme getir diye” uyardılar. Bende Uğur Başkanıma iletiyorum.
Başkanım… Zaten buralarda bir yol var. Vatandaşlar çok şey istemiyor, bahsi geçen yollar onarılsın, diyerek taleplerini dile getiriyorlar. Büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra bu yollar da Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde. Büyükşehir Belediyesinin onarması için ister talep deyin, ister rica deyin ne derseniz deyin. Uğur İbrahim Altay başkanım; Yollar, Sağlık ve Turizm ve Ekonomi açısından çok önemli…
YAĞMURLAR BAŞLADI
Vatandaşlar yaz aylarında bir şekilde kendi imkanları ile yollarda küçük onarımlar yaptılar. Yağmurlar başladı, yakında kar yağacak, yollar daha da bozulacak. Vatandaşlar de kendi imkanları ile onarımları yapamaz hale gelecek. Süleymaniye, Bademli, Cevizli, Kuyucak beldeleri ile Değirmenlik, Salihler, Gümüşdamla, Şahap, Günyaka ve Karakışla köylerine en yakın hastane Seydişehir’de. Bu sebeple halkımızın sağlığı da ön planda. “UĞUR BAŞKANIM, şu yolların bakım ve onarıma bir el atsanız.”

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.