Konya
°C
Yeni Meram

ÜRETKEN OLMAYIP ÜRKEK DE OLUNCA!

ÜRETKEN OLMAYIP ÜRKEK DE OLUNCA!- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.11.2021 15:32
28.11.2021 15:58
0
6319
ABONE OL

Üretkenlikten çok uzak olduğu kadar defanstaki değişiklikler sonucu ürkek de olan Konyaspor, Gaziantep deplasmanında 2 de gol bulmasına rağmen, beklenmedik bir skorla 3-2 mağlup olarak sezonun 2. yenilgisiyle tanıştı.
Konyaspor Gaziantep deplasmanında Abdülkerim ve Ahmet Çalık'tan mahrum çıktı sahaya, kart cezalısı olan bu oyuncuların yerine defans bloğunda Anicic ve Adil Demirbağ ilk kez 11'de görev alırlarken, Teknik Direktör İlhan Palut Endri Cekici'nin yerine de M'Poku'yu sahaya sürdü.
Son 4 maçından 4 galibiyet çıkartmayı başaran Konyaspor, Gaziantep karşısında henüz 3. dakikada Diloboji'nin ceza sahasında topu elle oynamasına VAR'ın devreye girerek Fırat Aydınus'a izlemesini tavsiye etmesi ve hakemin de penaltı kararı vermesiyle atışı kullanan Guilherme takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü atıyordu dakikalar 5'i gösterirken.
Maça oldukça hızlı başlayan Konyaspor bu golle birlikte daha da rahatlarken, 8. dakikada rakibin bir topu direkten döndü. 17'de Gaziantep Caulker skoru 1-1'e getiren golü attı. Elle oynama sonrası kullanılan topta defansın bakışları arasında rakibe top vurdurmak, Sehic'in müdahalesine rağmen hiç beklenmedik şekilde beraberlik golüne neden oldu.
Klasik 11'inden 3 futbolcunun yokluğunda sahada kendinden emin olmayan ürkek bir Konyaspor vardı, beraber oynamaya alışık olmayan defans bloğu tedirgin hareketleri ile de dikkat çekti nitekim beraberlik golü de bu endişeden geliyordu doğrusu..
44'te Bytyqi çok güzel vurduğu şutunu kaleci Günay da aynı güzellikle çataldan kornere çelmeyi başardı ve ilk yarı her iki takım adına da karşılıklı iki anlamsız hata ile gelen gollerle adaletli bir şekilde 1-1 sona erdi..
İkinci yarıya durgun başlayan ve dikine oyun kurmakta güçlük çeken Konyaspor pas hataları yapmaya başladı ve 53'de Gaziantep Muhammet Demir'in golü ile 2-1 öne geçti. Bir türlü defanstan oyun kuramayan Konyaspor Ahmet Çalık-Abdülkerim ikilisini çok aradı ne yazık ki..
Dikine bir türlü paslaşamayan, rakip ceza sahasına giremeyen Konyaspor'da dakikalar 61'i gösterirken Skubic-Barış Yardımcı ve Soner-Cekici değişiklikleri yapan Teknik patron Palut, oyuna ilk müdahalesini yapıyordu.
72'de Cikalleshi'nin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü VAR'ın devreye girmesi sonucu geçerli hale gelince maç da adeta yeniden başladı ve durum 2-2'ye geliyordu.
79'da iki hamle daha yaparak M'Poku ve Cikalleshi'yi kenara alan İlhan Palut, Ahmet Hassan ve Oğulcan'ı sahaya sürerek takımını ileriye taşımak istedi..
86'da Barış'ın adam kaçırması Gaziantep'in 3. golü olarak cezalandırılınca berabere bitmesi beklenen maçı Konyaspor'un mağlubiyeti ile sona erdirdi.
Sezonun ikinci mağlubiyeti ile tanışılmasının en büyük nedeni alışılmadık bir şekilde doğru dürüst oyun kuramamak ve defansta çok ürkek durarak rakip atakları savuşturamamaktı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.