Konya
°C
Yeni Meram

Yeni Yıl

Yeni Yıl- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.01.2022 01:29
31.12.2021 16:31
0
1989
ABONE OL

Evet kıymetli okurlar, takvim yapraklarını bir kez daha çevirdik… Yeni bir yılda siz değerli okurlarımla birlikte Yeni Meram Gazetesinde ki birlikteliğimize devam edeceğiz.
Zaman zaman sizlere aktarmış olduğum gibi Türkiye de gündem öyle bir yılda filan değişmiyor. Bir günde, bir gecede çok şey değişiyor ve gelişiyor.
1 yılda neler yaşadık gelin beraber değerlendirelim; Boğaziçi protestoları, Türksat 5A uydusunun fırlatılması, aşı çalışmalarının başlaması, Terör Örgütü PKK ve DAEŞ ile mücadeleler, kademeli normalleşme süreçlerinin hız kazanması, İstanbul sözleşmesinin feshi, 104 amiralin bildirisi, Karadeniz de bulunan doğalgaz rezervi, 49 ilde yüzbinlerce hektarlık arazinin küle dönmesi, batı Karadeniz’de ki heyelanlar, aynı zamanda dünyaya bir gövde gösterisi olarak nitelendirilecek Teknofest, Türksat 5B’nin uzaya fırlatılması, Azerbaycan – Ermenistan savaşı, TURKOVAC acil kullanım onayı… ve belki de en önemlisi ekenomik buhranlar, döviz ve altındaki ani yükseliş ve düşüşler… Kaybedilen aziz şehitler, yazarlar, siyasetçiler…
İnanın değerli okurlar bu olayların yalnızca biri veya ikisinin gerçekleştiği ülkeler 1 yıl toparlanamıyorken bizim tüm bu olaylara karşı halen ülke, millet ve devlet olarak ayakta kalışımız gerçekten taktire şayan. Belki de biz millet olarak bu tür olaylar silsilesine o kadar çok alıştık ki normal bir gün geçirmeyi unuttuk ve istemsiz bir halde bir gündem oluşmasını istiyoruz. Bu istek ve arzu biraz tirajı komik.
Peki yeni yılda bizi neler bekliyor, biraz tahmin yürütelim…
Muhakkak yine değişmez gündemimiz ekonomi olacağı kesin, 2023 Türkiye’sine az bir müddet kaldı alınan kararlar ve siyasi mücadele elbette hız kazanacaktır. Bu yıl içerisinde birçok siyasi parti istifaları, sürpriz transferler, sürpriz ittifaklar mutlaka duyacağız. AK Parti ve MHP’nin hazırla aşamasında olduğu Anayasa ile ilgili bir referandumda kapıda gibi gözüküyor. 2022 yılının 3. çeyreğinde bu referandumun yapılması ve siyasilerin tekrar sahaya ineceğini söylemek yanlış olmasa gerek. Sizlere geçtiğimiz hafta ekonomi ile ilgili sabredilecek bir 3 ay olduğunu söylemiştim. 2022 yılının 1. çeyreğinde rahatlamayı çok rahat bir şekilde göreceğimiz de aşikar.
Tabi ki sürpriz gelişmeler mutlaka olacaktır. Burası Türkiye…
Yeni yılda tüm okurlarıma; sağlık ve helal kazanç diliyorum. Esenlikle kalın…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.