Konya
°C
Yeni Meram

Ziyaret, çay, sohbet faslının faydası olmaz projelerden ne haber?

Ziyaret, çay, sohbet faslının faydası olmaz projelerden ne haber?- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.02.2024 00:52
12.02.2024 13:54
0
1842
ABONE OL

31 Mart mahalli seçimlerinde Adaylar belli oldu. Bu aşamadan sonra yeni bir evreye girildi. Adalet ve Kalkınma Partisinden Abdulmuttalip Demirel, Cumhuriyet Halk Partisinden Hasan Ustaoğlu, Demokrat Partiden Abdulkadir Çat, İyi Parti’ den Yılmaz Dönderici, Saadet Partisinden Harun Erkan ve Yeniden Refah Partisinden büyük bir ihtimal Mevlüt Çenesiz yarışacaklar.
Memleketimize hayırlı olsun. Seçimi mutlak halk yapacaktır. Halkın seçtiğinin de başımızın üstünde yeri olduğunu toplumun tamamının hemfikir olmasını isterim. Adayların tamamına aynı mesafede olduğumuzun, bizimle iletişime geçen her adayın haberini aynı ciddiyetle yapacağımızın bilinmesinin altını çiziyorum. Bundan sonra tarihine kadar siyaset en yoğun gündem olacaktır.
Hatta 31 Mart’tan sonra da siyaset sohbetleri bir ay kadar sürer, ondan sonra dört sene başka bir seçim olmayacak. Şimdi izninizle biraz gerçekçi olalım. Ocak 2024 itibariyle Türkiye’de 135 tane parti var. Bu partilerin çoğunun adını bile duymamışızdır. Ama bu adını bile duymadığımız partilerin genel başkanlarıyla konuşsanız; sanki yarın seçim olsa iktidar olacakmış gibi güvenleri vardır. Ama böyle bir güven var diye bu güveni gerçek gibi algılamak da işin doğasına aykırıdır.
Konya geneline baktığımızda ister kabul edelim ister etmeyelim ekseriyetle bir Cumhur İttifakı ve bilhassa Ak Parti ağırlığı olduğu görülür. Zaten diğer birçok parti de “görev savmak” adına aday çıkarmaktadır. Yani adayların kendisi bile kazanacağını düşünmez. Konya Merkez’de büyükşehir ve merkez ilçe mevcut belediye başkanlarından bir tanesi değişmiş olsaydı belki karşısına zorlayan bir rakip çıkabilirdi.
Merkezde durum bu…
GELELİM SEYDİŞEHİR’e
Adayların isimlerini yazımın başında tek tek yazdım. Adaylar yoğun olarak ziyaretler yapıyor. Yapmalı da. Son 4-5 yılda sosyal medyayı aktif kullanan vatandaş sayısı artınca adaylar da normal olarak, falan yeri ziyaret etti, falanla çay içti, falanla sohbet etti diye bol bol paylaşım yapılıyor. Hatta her adayın bu konuda özel elemanları ve birimleri var. Efendim şu aday şu kadar beğeni almış, şu video şu kadar izlenmiş, bunlar asla gösterge olmaz. Seydişehir’de öteden bu yana hizmet çıtası yüksektir. Seçilecek Belediye başkanının bu çıtayı daha da yukarıya çıkarması gerekiyor.
Adayların tamamına hatırlatayım…
“Ziyaret, çay, sohbet faslının faydası olmaz Projelerden ne haber?”
Bahsetme zamanı geldi.

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.