Konya
°C
Yeni Meram
11.08.2022 17:27

KSO, yüksekte çalışma ve platform kullanma esasları anlattı

Konya Sanayi Odası ve Personel Yükseltici Platform İşletmeci İmalatçı ve Distribütörleri Derneği (PLATFORMDER) işbirliğinde, “Yüksekte Çalışma Semineri” gerçekleştirildi.

A+
A-
11.08.2022 17:27
11.08.2022 17:30
0
2232
ABONE OL

Konya Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, yüksekte çalışma, bu alandaki mevzuat, denetim ve uygulamalar anlatıldı. Seminerin açılışında konuşan PLATFORMDER Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Tuncer, seviye farkı olan her yerde, elle ulaşılamayacak olan yerlerde platform ile çalışılması gerektiği vurgusu yaptı.

Platform kullanımı arttıkça, kaza oranları azalıyor

Platform araçlarının kullanılmasıyla, meydana gelebilecek kazaların da önüne geçileceğine dikkat çeken Tuncer, yapılan araştırmalarda da platform kullanımının artması ile birlikte yüksekten düşme kaza oranının azaldığının ortaya çıktığını söyledi.

Platform kazalarının önüne geçmek için de alınacak önlemleri anlatan Tuncer, şunları söyledi: “Yapılacak iş için doğru makine seçilmesi, ekipmanı kullanacak kişinin operatörlük belgesinin olması gerekir. Doğru kişisel koruyucu donamımlar ile çalışma yapılması gerekir. Platform sepeti dışına çıkarak çalışmanın önüne geçilmeli. Operatörlerin bilgi becerilerini taze tutacak eğitimlere önem verilmeli, tüm plan ve prosedürlerin kurallara uygun ve yapılabilir olması gerekmektedir. Bunlar sağlandığı takdirde platform kazalarının önüne geçebiliriz.”

Panelin devamında, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnşaat Şube Uzman Yardımcısı/İnşaat Mühendisi Mustafa Çiçekci, “İnşaat Sektöründe Yüksekte Güvenli Çalışma” ile ilgili,

TÜV Austrıa Türk Ürün Teknik Müdürü Mutlu Demir, “2006/42 AT Makina Emniyet Yönetmeliği Kapsamında Uygunluk Değerlendirme Piyasaya Arz ve Hizmet Sunma İşlemleri” ile ilgili,

Kaya İş Güvenliği Kalite ve İş Geliştirme Müdürü Ertürk Ergenekon da, “Yüksekte Çalışma Ekipmanları ve Standartları” hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminer, soru ve cevaplar ile devam etti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.