Konya
°C
Yeni Meram
14.06.2024 13:27

KTO Karatay Üniversitesi 12. dönem mezunlarını verdi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile 12. dönem mezunlarını verdi. Lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 900 öğrencinin mezun olduğu törende, mezunlar diploma almaya Filistin destek yazılarıyla çıktı, Doğu Türkistan bayrağı açtı.

A+
A-
14.06.2024 13:27
14.06.2024 13:28
0
267
ABONE OL

KTO Karatay Üniversitesi'nin 2024 Mezuniyet Töreni, Karatay Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Törene, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç'ın konuşmalarıyla devam etti.

“Filistin ve Doğu Türkistan'daki zulmün son bulmasını diliyorum”
Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, tüm dünyanın bir insanlık sınavıyla karşı karşıya olduğuna değindi. “Yüzyıllardır olduğu gibi bugün de, zalime karşı mazlumun, haksıza karşı haklının, insanlık dışı her türlü eyleme karşı vicdanın ve sağduyunun yanında yer almak, hepimizin vazifesidir. Tüm dünyanın bir insanlık sınavıyla karşı karşıya kaldığı Filistin ve Doğu Türkistan'daki zulümlerin son bulmasını diliyorum. Her türlü insanlık dışı muameleye şiddetle karşı çıkıyor, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

“Çağın ihtiyaçlarına cevap verecek tüm yetilerinizi geliştirin”
Konuşmasında, iş dünyasına adım atacak olan mezunlara önemli tavsiyelerde bulunan Selçuk Öztürk, “Mezunlarımızın iş dünyasına kazandırdığı dinamizm ve yenilikçi fikirler, ekonomimize önemli bir destek sağlıyor. Bu çabalarımızın sonuçlarını somut verilerle görmek, üniversitemizin ekonomik büyümeye ve kalkınmaya olan etkisini açıkça ortaya koyarken, bizlere en iyi vakıf üniversiteleri arasında yer almanın haklı gururunu yaşatıyor. Sizler, geleceğin liderleri, girişimcileri ve yenilikçileri olarak, önemli roller üstleneceksiniz. Üniversitemizden aldığınız eğitim ve değerlerle müzeyyen olarak, toplumun ve dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklara çözüm bulacak, ilham verecek ve değişimlere öncülük edeceksiniz. Çağın ihtiyaçlarına cevap verecek tüm yetilerinizi sürekli olarak geliştirin. Ne yaparsanız yapın, işinize yenilik katın. Eğitim, deneyim ve bilgi birikiminin; rekabetin üstesinden gelmek için en güçlü araçlar olduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin ilerlemesi için büyük katkılar sağlayacağınıza yürekten inanıyorum”
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rıfat Ortaç, öğrencilerin ve ailelerin heyecanına ortak olduklarını belirterek, “Bugün, mezunlarımız için yeni bir başlangıcın ilk adımını atıyor; hüznü, heyecanı ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Siz kıymetli anne- babalarımızın yüzlerindeki gururu ve mutluluğu görüyor; tarifsiz heyecanlarınıza ortak oluyoruz. KTO Karatay Üniversitesi olarak, sizleri sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda etik değerler ve toplumsal sorumluluk bilinciyle donatmayı; dürüstlük, adalet, topluma katkı sağlama bilinciyle ahlak ve erdemle yoğrulmuş bireyler olmanızı hedefledik. Geleceğinizi şekillendirirken, zamanın ve mekânın sınırlarını aşarak, bu ülkenin ilerlemesi için büyük katkılar sağlayacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Mezun öğrencilerden Filistin ve Doğu Türkistan hassasiyeti
KTO Karatay Üniversitesi'nin bu yılki mezuniyet töreni, aynı zamanda toplumsal duyarlılığın da ön plana çıktığı bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Mezuniyet töreninde, Filistin'e yönelik hassasiyetleriyle dikkat çeken öğrenciler, törene damga vurdu. Törene katılan mezunlar arasında, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekmek ve dayanışma mesajı vermek amacıyla çeşitli pankartlarla sahneye çıkan öğrenciler, Doğu Türkistan bayrağı taşıyan öğrenciler salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Mezuniyet törenine katılan öğrenci velileri ve davetliler, öğrencilerin bu anlamlı mesajının, genç nesillerin dünyadaki adaletsizliklere karşı duyarsız kalmadığının bir göstergesi olduğunu belirterek, bu tür farkındalık hareketlerinin önemine dikkat çekti.

KTO Karatay Üniversitesi'nden üniversite birincisi olarak mezun olan Beyza Demir, plaket ve hediyesini Başkan Selçuk Öztürk'ün elinden aldı. Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise Beyza Demir'in kuşağını bağladı. Lisans ve ön lisans düzeyinde ilk 3'e girme başarısı gösteren mezunlara; fakülte, yüksekokul ile meslek yüksekokulu birincilerine dekan ve müdürleri tarafından plaketleri verildi. 2024 mezuniyet töreni, aileler ve mezunların fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.