Konya
°C
Yeni Meram
08.03.2022 15:35

KTO Karatay Üniversitesinde yeni dönem

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde yaklaşık yedi yıldır Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Bayram Sade’nin yerine Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç atandı. Mütevelli Heyeti Danışmanlığı görevine ise Prof. Dr. Mustafa Şahin getirildi. Gerçekleşen devir teslim töreniyle birlikte Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ve Mütevelli Heyeti Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin görevlerine başladı.

A+
A-
08.03.2022 15:35
08.03.2022 15:45
0
2578
ABONE OL

2015 Mayıs ayından bu yana Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Bayram Sade, bu atamanın bir nöbet ve bayrak değişimi olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Sade, “Bu değişiminin başta KTO Karatay Üniversitesi olmak üzere, Konya’ya ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum. KTO Karatay Üniversitesi, göreve geldiğim günden beri hem fiziki hem de beşerî anlamda çok ciddi mesafeler kat etmiştir. Yaklaşık yedi yıldır sürdürdüğüm bu onurlu görev için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Mütevelli Heyeti Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizimle gece gündüz demeden var gücüyle çalışan akademisyenlerimize, idari personelimize ve üniversitemizi destekleyen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimi iletiyor, öğrencilerimizi de sevgiyle selamlıyorum. Çok değerli bir hocamıza görevi devrediyor olmak benim için mutluluk verici bir durum. Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’a yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

“Bilimin Merkezi KTO Karatay Üniversitesi Olacak”


Yeni Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise “Öncelikle, KTO Karatay Üniversitesi’ni akademik camiada bir marka hâline getiren ve birçok projeyi başarılı bir şekilde hayata geçiren Prof. Dr. Bayram Sade’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin önemli vakıf üniversitelerinin başında gelen KTO Karatay Üniversitesi’nde böylesine onurlu bir görevi devralmanın mutluluğunu yaşıyor, aynı zamanda sorumluluğunu da yakinen hissediyorum. Geçmiş tecrübelerimizi ve yeni heyecanımızı aktararak KTO Karatay Üniversitesi’ni hem ülkemizde hem de uluslararası alanda en iyi yerlere getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Akademik çalışmalar ve projelerle, üniversitemizin kampüs sınırlarını aşarak bilimin merkezi hâline geleceğine inanıyorum. Bizlere güvenen Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Öztürk ve tüm Mütevelli Heyeti Üyelerimize şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“Yeni Dönemde KTO Karatay Üniversitesi Çok İyi Yerlere Gelecektir”


Devir teslim töreninde konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Görevde bulunduğu zaman aralığında üniversitemiz için yoğun mesai harcayan, büyük bir fedakârlıkla çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Bayram Sade hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok zorlu dönemlerde büyük bir sorumluluk bilinciyle hedeflerimiz doğrultusunda sayısız başarıya imza attı. İnanıyorum ki KTO Karatay Üniversitesi yeni dönemde de çok iyi yerlere gelecektir. Rektör olarak atanan Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç hocamıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç hocamızla birlikte göreve başlayan Mütevelli Heyeti Danışmanımız Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamıza da çalışmalarında muvaffakiyetler temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç Kimdir?


Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 1960 yılında dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamlamıştır. Rektör Prof. Dr. Ortaç; Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü’nde 1984 yılında lisans eğitimini, 1986 yılında aynı üniversitenin Maliye Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, 1990 yılında ise doktorasını tamamlamıştır.

Kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde Rektör Yardımcılığı, Dekanlık, Enstitü Müdürlüğü ve Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanlığı gibi idari görevler üstlenen Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’ın ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Mütevelli Heyeti Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin Kimdir?


Prof. Dr. Mustafa Şahin, 1961 yılında dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Konya Maarif Koleji’nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olmuştur. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık derecesini kazanmıştır.

Ulusal ve uluslararası çok sayıda akademik çalışmasının yanı sıra 2018-2021 yılları arasında Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Prof. Dr. Mustafa Şahin, aynı zamanda 2010-2018 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.