Konya
°C
Yeni Meram

KURBAN BAYRAMI

KURBAN BAYRAMI- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.07.2021 01:01
12.07.2021 16:03
0
2716
ABONE OL

Bu sene kurban bayramına hüzünlü giriyoruz. Koronavirüsten dolayı bazı aileler yakınlarını kaybetti. Aramızdan ayrılanlara Allah rahmet eylesin. Kabirde nur içinde yatsınlar. Kabirleri cennet bahçesinden Yüce Mevla’dan dileriz.
Kurban bayramına az bir süre kaldı. Bu yıl geçen süreye nazaran %30 daha pahalı olduğu da bir gerçektir. Konyalılar Kurban bayramını ne yapar eder kesmeye çaba harcadığı da bir gerçektir. Parası yoksa taksite bağlar, yine de alır keser. Konyalı’nın önemli özelliğinden biri de budur. Şimdi kurban bayramından dini yönden söz edelim.
İslam kardeşlik dinidir. Birlik dinidir. Sevgi dini, şefkat dinidir. Yardımlaşma dinidir. İlim dini, eşitlik dinidir. Ahlak dini, fazilet dinidir. Güven ve samimiyet dinidir. İslam, insanın insana kul, köle olmasını kat’i olarak yasaklayan, vicdanları Allah’tan başkasına çevirmeyen, inanç ve görüşlerde Allah nizamının dışına çıkmayan , << Şüphesiz benim namazımda, kurban ve ibadetlerimde, yaşayışım ve ölümümde hiçbir ortağı olmayan alemlerin Rabbi Allah içindir.>> fermaniyle bütün hayatı yalnız Allah rızasına bağlayan, MÜ’münler arasında karşılıklı sevgi ve yardımlaşmayı, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı en büyük iman vazifesi olarak emreden en mükemmel dinidir.
Bu bayramlar, sevgiyi, kardeşliği ve beraberliği getirmek içindir. Dertleri, kader ve ıstırapları dindirmek içindir. Kin, nefret, ihtiras ve düşmanlıkları atmak içindir. Dargınlıkları, ayrılıkları silmek içindir. Çekişmeyi, ahlaksızlığı, kötülükleri gidermek içindir. Yardımlaşmak, kimsesizleri, yoksulları gözetmek içindir. Müslümanı Müslümana bağlamak, kaynaştırmak içindir.
<<Rabbin için kurban kes>> emrine uyarak Allah rızası için kurbanlarımızı keselim. Kurban etleriyle fakirlerin, yoksulların ve komşuların gönüllerini alalım. Büyüklerimizi, dostlarımızı ziyaret edelim. Dargınlarımız, kırgınlarımız varsa barışalım. Arefe günü sabah namazından başlayıp, bayramın dördüncü günü ikindi namazında sona erecek olan teşrik tekbirlerin her farz namazdan sonra getirmeyi unutmayalım. Bilelim ki, güvensiz, sevgisiz, yardımsız, dostsuz, amelsiz, ahlaksız ve faziletsiz yaşamak, bir MÜ’mün için cinayetlerin en korkuncudur.
Güzel sözlerden;
Hiç kimse senden daha iyi değildir; ama sen ortaya bir şey koyamazsan, sen de hiç kimseden değilsin.
(DONALD LAİRD)
Masa başında dünyayı kurtarmak ne kadar kolaydır.
(D.L.GEORGE)
Herkes, cennet’ e kendi yoluyla girer.
(FREDERİCK)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.