Konya
°C
Yeni Meram

MASA KURULDU

MASA KURULDU- Behçet BÜYKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.02.2022 01:28
14.02.2022 14:30
0
2954
ABONE OL

Ulusça umudumuz olan benzemez altılının tarihi buluşması nihayet bir yuvarlak masa etrafında gerçekleşti.
Tarihi buluşmanın bence en önemli figürü yuvarlak masadır. Abarttığımı zannetmeyin. Gerçekten buluşmanın en önemli figürü yuvarlak masadır zira ulusumuzun bütün umutlarını yok edebilecek İlk krizin çıkmasına mani olmuştur. Altı benzemezlerin oturma düzeni üzerinden tarihi bir krizle karşı karşıya kalma olasılıklarını ve bütün negatif sonuçlarını bir düşünün. Sanırım yuvarlak masanın ne büyük ve tarihî bir işlev gördüğünü fark edersiniz.
Tarihi buluşmanın ana gündem maddesi "güçlendirilmiş parlamenter sistem" imiş.
Muhteremlere göre ülkemizin en önemli sorunu "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" denilen sistem. Bütün sorunlar bu sistemden kaynaklanıyor. Bu bir tek adam sistemi... Ülkeyi uçuruma götürüyor.
İşte "her kötülüğün anası" bu sistemi değiştirmek için toplanmışlar yuvarlak masa etrafında.
Önerileri "güçlendirilmiş parlamenter sistem." Neyle ve nasıl güçlenecek söylemiyorlar. En azından ben duymadım bilmiyorum. Ama bu güçlendirilmiş lafı insana bir güven veriyor. Hani depremde zarar görmüş binalar için uygulanıyor./ Güçlendirme/ Onun gibi bir şey herhalde.
Şimdi benim kıt aklımın almadığı, yürürlükteki "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" bir kaç yıl önce halkın çoğunluğu tarafından onaylanmış bir sistem değil mi? Yani demokratik yollarla getirilmiş bir sistem değil mi?
Muhteremler sizler tu kaka ettiğiniz bu sisteme göre seçilmediniz mi?
Benzemez altılının küçük ortakları, sizler yüzde sıfır bilmem kaç oyunuzla yuvarlak masada sandalye bulup oturuyorsunuz bu sistem sayesinde değil mi?
Bugün iktidarda tek adam rejimi varmış. Allah Allah. Kendinize bakar mısınız hanginiz tek adam değilsiniz. Azıcık muhalefet eden, eleştiri yapan koşulsuz sadakat göstermeyen kimseyi bir dakika bile yanınızda tutmuyorsunuz.
İktidar veya muhalefet farketmez. Bir vatandaş olarak şunu söylüyorum. Lütfen aklımızla alay etmeyin. Adına parti denilen küçük krallıklarınızda konfor içinde yaşayarak halkın dertlerini çözemez, derman olamazsınız. Entelektüel fanteziler yapmak yerine elinizdeki kamu gücünü (özellikle /CHP/ büyükşehir ve diğer belediyeler) halkın refahı için seferber ediniz.
Sanırım politika böyle bir şey. Kuş ta olabiliyor deve de yani devekuşu misali. Haydi, şu yükü taşı hayır ben kuşum e o zaman haydi uç hayır ben deveyim.
Bir fıkra ile bitireyim. Uysa da uymasa da...
Bir Rus Yahudi’si İsrail'e göç müsaadesi alır.
Çıkışta Ruslar bagajını kontrol ederken elbiseleri arasında Lenin in büstünü bulurlar, sorarlar:
- Bu nedir?
Yahudi: Bu nedir değil, bu kimdir diye sormanız gerekirdi...
Bu Lenin’dir, sosyalizmin temellerini atan, Rus halkına iyilikler getiren.. Bende bunu bereketli günlerin hatırası için yanıma aldım.
-Tamam, Ruslar bırakır ve geçer.
Tel Aviv havaalanında gümrük memurları büstü görür ve sorar:
- Bu nedir?
Yahudi: Bu nedir değil, bu kimdir diye sormanız gerekirdi... Bu Lenin’dir. Bu deli cani yüzünden Rusya'yı terk etmek zorunda kaldım! Yanıma aldım ki her gün bakıp lanet okuyayım!
-Tamam, bırakırlar ve geçer...
Adam evine gider, büstü büfenin üstüne koyar, gelişi sebebiyle akrabalarına davet verir.
Yeğenlerden biri sorar:
-Bu kimdir?
Yahudi cevap verir: Bu kimdir değil, bu nedir diye sorman gerekirdi...
Cevap da,
On kilogram yirmi dört ayar altın, vergisiz, gümrüksüz, KDV’siz...
SÖZÜN ÖZÜ: siyaset, aynı şeyi halkına göre farklı anlatarak inandırmaktır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.