Konya
°C
Yeni Meram
25.09.2024 14:06

Meram Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesinde sona gelindi

Arsası Meram Belediyesi tarafından tahsis edilen 70 ünitlik Meram Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde sona gelindi.

A+
A-
25.09.2024 14:06
25.09.2024 14:17
0
1231
ABONE OL

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, açılış için gün sayan hastanede son durumu yerinde inceleyerek, gelinen nokta hakkında inşaat yetkililerinden bilgi aldı.

“Hastane 2025’in başında hizmet vermeye başlayacak”


İncelemelerin ardından inşaatta gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Hastaneyi 2025’in başında hizmete sunmak için gayret gösterdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Koç, “70 doktorun hizmet vereceği, 2 ameliyathanesi bulunan, ameliyat öncesi ve sonrası hasta gözlem yataklarının bulunduğu modern bir hastane inşa edildi. Çocuk ağız ve diş sağlığı hizmeti yoğun bir şekilde verilecek. Sadece 20 doktorumuz onlara hizmet verecek. Anestezi gerektiren tedaviler dahil hastalarımızın, gerekli tüm ekipmanlarla hızlı bir şekilde işlemleri yapılacak” dedi.

“Konya ve Meram’a modern ve eşsiz bir hastane kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz”


Hastanenin kuruluş aşamasında en önemli faktörün arsa temini olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Arsamız, Meram Belediyesi tarafından Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’un gayretleriyle temin edildi. Proje ve ihalesini Sağlık Bakanlığımız koordinesinde gerçekleştirdik. Bu süreçlerin sonunda bugün şehrimize güzel, modern ve eşsiz bir hastane kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışı da en kısa zamanda yapılacak. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

“Burası şehrin şimdilik en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olacak”


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise projenin sona gelmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hastanenin tüm özellikleri ile modern bir yapıda inşa edildiğine dikkat çeken Başkan Kavuş, “Şehrin şimdilik en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi tamamlandığında sadece Meram için değil Konya için de çok değerli ve kıymetli bir yatırıma ev sahipliği yapacağız. Meram Belediyesi, verdiği arsa ile böyle bir yatırıma vesile oldu” şeklinde konuştu.

“Bir hastanede olması gereken herşey, A’dan Z’ye düşünülmüş”


Hastanenin bugünkü geldiği noktayı gördükten sonra bir Konyalı ve Meramlı olarak gurur duyduklarını kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, “70 doktorluk büyüklüğü, 2 modern ameliyathanesi, ameliyattan çıkan hastaların dinlenebileceği odaları, çocukların korkularını hafifletmek için oyun odaları, gelen hastaların tüm ihtiyaçlarının A’dan Z’ye düşünüldüğü bir hastanenin şehrimize ve ilçemize kazandırılmasından dolayı son derece mutluyuz. Sadece Konya’nın değil çevre illerin de sağlık sorunları için geldiği bir şehiriz artık. Ama yatırım almaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Meram’a iki ayrı hastane müjdesi daha vermişti. Yeni Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, şehrimizi ziyaretinde ilgili proje çalışmalarının başladığını ifade etti. Hemşehrilerimiz başka bir yere gitmeye ihtiyaç duymadan tedavilerini en modern şekilde burada çözecek. Bu noktaya kavuşmamızda emeği geçen herkese hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.