Konya
°C
Yeni Meram
13.06.2024 12:58

Meram Belediyesi ekipleri, bayram öncesi ihtiyaç sahibi yaşlıların evini temizledi

Meram Belediyesi, her bayram öncesinde olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da yalnız ve geliri olmayan yaşlıların evlerini temizleyip ihtiyaçlarını gidererek yüzleri güldürmeye devam ediyor. Meram’ın büyük bir aile olduğunu ve kendilerinin de aile olmanın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Biz bu anlayışla bugüne kadar kimsesiz büyüklerimize sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

A+
A-
13.06.2024 12:58
13.06.2024 13:33
0
1942
ABONE OL

Her bayram öncesinde yalnız yaşayan ve geliri olmayan yaşlıların evlerini temizleyip ihtiyaçlarını gideren Meram Belediyesi, bu uygulamasını Kurban Bayramı’nda da sürdürüyor. Büyük takdir toplayan ve yaşlıların bol bol duasını alan Meram Belediyesinin bu uygulaması, işlerini kendileri göremeyen büyüklerin yüzünü güldürüyor. Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmada bir taraftan kimsesiz yaşlıların evlerinin temizliği yapılırken diğer taraftan da yalnız yaşayan yaşlıların eksiklikleri gideriliyor.

“YAPANDAN, YAPTIRANDAN ALLAH BİNLERCE RAZI OLSUN”

Meram Belediyesinin bu çalışmasından duyduğu mutluluğu gözyaşları içinde anlatan Ayşe İşlek, kendisinin artık ev işi yapamadığını ifade ederek, “Yaşım yetmişi geçti. İşlerimi kendim yapamıyorum artık. Bir gelen olsa da şu evi bir toplasa diyordum, akşam telefon geldi ‘Temizliğe geleceğiz’ dediler. Çok mutlu oldum. Allah razı olsun. Meram Belediyesinden gelip evimin temizliğini yaptılar. Çocuklarım yok ama yeğenlerim gelebilir bayram ziyaretine. Gelenlere mahcup olmayacağım. Yapandan, yaptırandan, sebep olandan Allah razı olsun” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM BÜYÜK BİR AİLE VE BİZ DE AİLE OLMANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdikleri hizmetleri, en küçüğünden en büyüğüne tüm Meramlıları ve doğasıyla, tüm canlılarıyla ve her karış toprağıyla bütün Meram’ı bir emanet görerek yaptıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu anlayışın yapılan hizmetlere bereket kazandırdığı inancında olduklarını ifade etti. Her bayram öncesinde gerçekleştirilen bu örnek ev temizliği uygulamasını da, bu anlayış çerçevesinde yıl boyunca devam ettirdiklerini belirten Başkan Mustafa Kavuş, çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Eli öpülesi büyüklerimiz, bayramlara yüzleri gülerek girsinler istiyor, bu sebeple önem verdiğimiz hizmeti, bayram arefelerinde yoğunlaştırıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekip arkadaşlarımız, gittikleri her evde yaşlı ve engelli, geliri olmayan yaşlılarımızın evlerini detaylı temizliyor, basit tamirat işlerini yapıyor, ihtiyaç duydukları ama yapmaya güçleri yetmediği konularda onlara yardımcı oluyorlar. Meram, 350 bin kişilik büyük bir aile ve biz de aile olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Biz bugüne kadar yaşlı ve engelli hemşehrilerimiz başta olmak üzere dezavantajlı hiçbir hemşehrimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.”

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.