Konya
°C
Yeni Meram
13.06.2024 16:29

Meram, ‘Konya Baranası’ ile şenlendi

Meram ve Konya kültürünü anlatmak ve tanıtmak amacıyla Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi’ (Müze Meram), Geleneksel Konya Baranası’na ev sahipliği yaptı. Her hafta Çarşamba günleri gerçekleştirilecek gecelerin ilkinde, katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı.

A+
A-
13.06.2024 16:29
13.06.2024 16:34
0
341
ABONE OL

Meram’ın tarih ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere anlatmak amacıyla Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi’ (Müze Meram), şehir kültürünün en renkli etkinliklerinden biri olan ‘Geleneksel Konya Baranası’na ev sahipliği yaptı.

MİSAFİRLER EŞSİZ BİR GECE YAŞADI

Orijinal haliyle ve ikramlarla zenginleştirilen ‘Geleneksel Konya Baranası’na katılanlar eğlenceli bir gece yaşadılar. Konya türküleri başta olmak üzere pek çok yöreden halk türkülerinin söylendiği gece, misafirlerine doyumsuz anlar yaşattı. Geceye katılan misafirler, söylenen türkülerle rahatlayıp günün yorgunluğunu geride bıraktılar, doyumsuz sohbetler edip gecenin özüne uygun bir şekilde dertleşerek stres attılar.

 

“MÜZE MERAM, BARANA İLE ADETA TAÇLANMIŞ”

Organizasyondan çok mutlu olan misafirlerden Remzi Demirkol, etkinliğe ilk defa katıldığını belirterek, “Gayet güzel, Konya’yı tanıtan güzel bir organizasyon olmuş. Çok başarılı buldum. Müze Meram da, ilçe ve şehir adına güzel bir yatırım olmuş. Barana Müze Meram’ı taçlandırmış” diye konuştu. Baranayı merak ettiğini ve bu sebeple katıldığını belirten Hakkı Yetkin ise “Çok güzel bir ortam olmuş. Hava güzel, ortam güzel, esinti ve ikramlar çok güzel. Tahminimden daha sakin bir ortam. Huzur bulduk, rahatladığımızı hissettik. Diğer misafirlerle tanışıp sohbet etme imkanı bulduk. Kendi adıma çok beğendim” şeklinde görüş belirtti.

“HUZUR BULUNAN BİR ORTAM VE ORGANİZASYON OLMUŞ”

İnternet paylaşımını görünce baranaya geldiğini belirten Hanifi Gündüz de bu ortamı tanımak için geldiğini ifade etti. Sıcak bir ortamla karşılaştığını ifade eden Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Güzel bir müzik ziyafeti ve kaynaşmanın olacağını düşündüm, öyle de oldu. Nezih bir ortamda keyifli saatler yaşadık. İnsanın dinlenebileceği, huzur bulacağı bir ortam olmuş. Arkasında Meram Belediyesinin olduğunu bildiğimiz için nezih bir ortam olacağını tahmin ediyorduk zaten. Herkese teşekkür ediyorum” Karabüklü olduğunu ifade eden Sedat Sarı ise daha önce baranaya katılmadığını belirterek “Çok güzel bir organizasyon olmuş. Ortam çok güzel, müzik çok güzel. Benim çok hoşuma gitti, çok beğendim. Müze Meram’ı da çok beğendim, çok hoşuma gitti” diye konuştu.

Meram’ın yaz akşamlarına renk katmaya devam edecek olan ‘Geleneksel Konya Baranası’ etkinliği haftanın iki günü meraklılarıyla buluşmaya devam edecek. Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve online bilet almak isteyenlerin muzemeram.com adresini ziyaret etmeleri gerekiyor.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.