Konya
°C
Yeni Meram
21.01.2024 11:42

Meteoroloji'den Konya için kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya ve Aksaray için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

A+
A-
21.01.2024 11:42
21.01.2024 12:07
0
4962
ABONE OL

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve Aksaray'da kuvvetli yağışlarda oluşabilecek muhtemel riskler için uyarıda bulundu. 

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre pazar sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların, Konya'nın kuzey ve batıs (Akşehir, Altınekin, Kadınhanı, Karatay, Selçuklu, Sarayönü, Tuzlukçu) ile Aksaray'ın güneyinde (Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Merkez, Sultanhanı) kuvvetli yağmur, zamanlar karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." uyarısında bulundu.

Konya ve Aksarayda beklenen kuvvetli yağışların 21 Ocak Pazar günü saat 06.00 ile 22 Ocak Pazartesi saat 03.00'a kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzeybatısı hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında yurdun güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BUGÜN VE YARIN 13 KENTTE SARI ALARM

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, "Aksaray, Batman, Osmaniye

“YAĞMUR, KARLA KARIŞIK YAĞMUR”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen, “Bugün Pazar yağış Marmara’dan ayrılıyor. Ülke genelinde kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur diğer yerlerde yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde. Konya, Adıyaman, Antalya ve Trabzon’da yağış kuvvetli. Sıcaklık azalmaya devam ediyor. Marmara’da poyraz etkili.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.