Konya
°C
Yeni Meram
12.06.2022 12:46

Meteoroloji, Konya dahil 37 ili 'sarı' kod ile uyardı

Yurt genelinde yaşanan sağanak yağışlar devam ederken Meteorolojiden 37 kent için "sarı" kodlu uyarı geldi. Meteorolojnin uyardığı 37 il arasında Konya'da bulunurken kentte yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

A+
A-
12.06.2022 12:46
12.06.2022 13:02
0
2367
ABONE OL

Haziran ayıyla birlikte sıcak ve güneşli günler beklerken Meteorolojiden peş peşe yağmurlu havalar için uyarılar geliyor.

37 ile sarı kod


Son yapılan uyarıya göre bugün 37 kentte gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yetkililer ise, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Sarı kodla uyarılan iller ise şu şekilde:
Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Zonguldak.

KONYA'DA YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK

Meteorolojinin son tahminlerine göre haftaya il genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla başlaması beklenen Konya'da, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri de yağış bekleniyor. Hafta içinde Konya'da sıcaklığın 15-28 derece olacağı tahmin ediliyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.