Konya
°C
Yeni Meram
03.10.2023 11:09

MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama döneminde Meclis grup toplantısında konuşuyor

A+
A-
03.10.2023 11:09
03.10.2023 11:12
0
1497
ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'in yeni yasama döneminde ilk grup toplantısında konuşuyor.

MHP lideri, "Yeni yasama yılının hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum" diye başladı. Bahçeli, "Gazi Meclisimizi kim yok sayıyorsa, unvana kim şaşı bakıyorsa bir karanlık, kuraklık içindedir. Cumhuriyetin kuruluşu temeli TBMM'de atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk harcı TBMM'de karılmıştır. Türk milleti önce meclis açıp sonra devlet kurmayı başaran nadir devletlerden birisidir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100'ÜNCÜ YILI

MHP lideri Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık mazisi Meclisimizin kalıcı ve kavrayıcı demokratik niteliğinin çağrısıdır. Bu çağrı istiklal çağrısıdır, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin itibarlı çağrısıdır. Gazi Meclis'in tarihi dönüm noktasına şahit olacağız. Milli gururu ortaklaşa paylaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıldönümünü idrak edip, kutlayacağız. 100 yıllık bir geçmişi kucaklayan, önümüzdeki yüzyıla damga vuracak olan Türkiye Cumhuriyeti medarı iftiharımızdır" diye konuştu.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek yüzü, mimar başıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kronik sorunlara neşter vurduk. Cumhur İttifakı'nın umut olduğunu gösterdik. MHP ve Cumhur İttifakı güçlüyse vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu sürece demokrasi güvence altındadır" dedi.

"ZİLLETE YER YOK"
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin ne geçmişinde ne geleceğinde zillete yer yoktur. Dün ne söylemişsek bugün arkasındayız. Siyaseti dürüst, düzgün ve net bir şekilde yapmanın arayışından hiçbir zaman sapma göstermedik. İkinci el inançlara, ayağa düşmüş ezberlere, yıkıcı düşüncelere itibar etmemiz söz konusu değildir" diye sözlerini sürdürdü.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.