Konya
°C
Yeni Meram
25.08.2021 11:46

MHP seçim için kolları sıvadı 9 bölge için harekete geçildi: Bahçeli 18 Eylül'de Konya'da

MHP, "Seçim hazırlıklarına başlıyor" şeklinde yorumlanan istişare toplantıları için harekete geçiyor. 9 ilde yapılacak bölge istişare toplantılarının Konya ayağı için Bahçeli 18 Eylül'de geliyor. 4 Eylül'de Afyonkahisar'da başlayacak toplantılar, 3 Ekim'de Ankara'da yapılacak son toplantı ile sona erecek.

A+
A-
25.08.2021 11:46
25.08.2021 12:39
0
2577
ABONE OL

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023-Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” konseptiyle 9 ilde bölge istişare toplantılarının yapılacağını duyurdu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin ve milletin bekasını gözetmenin zaruri olduğunu gösteren dönemin şartlarında şekillendiğini belirtti.

Beka olgusu bağlamında milli mutabakatı sürdürme ihtiyacının bugün de bütün kuvvetiyle sürdüğünü vurgulayan Yalçın, batılı ülkelerin Türkiye’nin bölgesel ve küresel hedeflerinden rahatsız olduğunu kaydetti.

“Cumhur İttifakı’na muhalif parti ve oluşumlar; Kovid-19 salgınından mülteci meselesine, ekonomik sorunlardan doğal afetlere kadar her meseleyi bahane ederek ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, kaosa sürüklemeye çabalamakta, bu hususta Batılı ülkelere taşeronluk yapmaktadır” ifadesini kullanan Yalçın, Cumhur İttifakı’nın öncelikle, “bölgesinde ve dünyada güçlü ve lider ülke Türkiye” hedefi için kolları sıvadığını bildirdi.

‘Start 4 Eylül’de’

Yalçın, bu hedefe katkıda bulunmak amacıyla partinin çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, TBMM’nin yeni yasama dönemi öncesinde, Türkiye gündemindeki önemli konuların masaya yatırılacağı bir dizi bölge istişare toplantısı gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını aktardı. Yalçın, dokuz ilde yapılacak bölge istişare toplantıları öncesinde, 4 Eylül Cumartesi Afyonkarahisar’da açılış toplantısı gerçekleştirilecek” bilgisini paylaştı.

Yalçın, Bursa, Manisa, Erzincan, Konya, Gaziantep, Amasya, İstanbul, Kayseri ve Ankara’da gerçekleştirilecek bölge istişare toplantılarının gündemine ilişkin şunları kaydetti:

“Toplantılarda Meclis çalışmaları, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmelerin yer aldığı iç ve dış gündem konuları ele alınacaktır. Meclis çalışmalarıyla ilgili üzerinde durulacak hususların başında yeni anayasa hazırlıklarıyla Cumhur İttifakı bünyesinde bu hususta sağlanan mutabakat ve konunun Meclis gündemine getirilmesi gelmektedir. Cumhur İttifakı 2023 vizyonu ve o tarihte yapılacak seçimler için devam edecek olmakla birlikte, bu siyasi mutabakatın Türkiye’nin bütün 21. yüzyılı kapsayacak küresel hedefler doğrultusunda sürdürülmesi hususu üzerinde durulacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin mevcut işleyişi ve yeni yapısal düzenlemeler ele alınacaktır."

" Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye yeni bir yönetim modeline, Cumhuriyet’imiz de yeni bir safhaya geçmiş bulunmaktadır. Türkiye’nin bölgesel ve küresel hedeflerine doğru istikrarlı bir siyasi yapılanmayla yürüyebilmesi açısından yeni yönetim modelinin sürdürülebilir ve kalıcı olması önem taşımaktadır

Bu bağlamda istişare toplantılarımızda, yürütmeye hız kazandıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin mevcut işleyişi ve yeni yapısal düzenlemeler ele alınacaktır. Türkiye’nin, içeride ve dışarıda bazı sorunlarla karşı karşıya bulunduğu kamuoyunun malumudur."


"İç siyasetten ekonomiye, sosyal konulardan dış politikaya kadar Türkiye gündemini işgal eden önemli hususlar, mevcut sorunların çözümünde yürütme organına sağladığı güven ve istikrarla yapıcı işlev gören Cumhur İttifakı bağlamında değerlendirilecektir. Toplantılar sırasında, hâlen ülkemizde etkisini sürdüren Covid 19 salgınına karşı sürdürülen tedbirlere titizlikle uyulacak; maske, mesafe ve temizlik kuralı hassasiyetle uygulanacaktır. Teşkilatlarımız, salgınla mücadelede en önemli silahımız olan aşı seferberliğine tereddütsüz katılmaları ve parti faaliyetleri sırasında salgınla ilgili tedbirlere titizlikle riayet edilmesi konusunda başından beri sık sık uyarılmaktadır.


Bölge toplantıları dolayısıyla yapılan hazırlıkların da bu çerçevede planlanması istenmiştir. Dolayısıyla katılımcıların da aynı hassasiyetle toplantıda hazır bulunmalarına özen gösterilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 9 ilde yapılacak bölge istişare toplantılarının Konya ayağı 18 Eylül'de yapılacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.