Konya
°C
Yeni Meram

Milleti sevmek konuşmakla değil icraatla olur

Milleti sevmek konuşmakla değil icraatla olur- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.07.2024 00:49
01.07.2024 12:50
0
1722
ABONE OL


Geçtiğimiz kış bölgemiz yeterli kar yağışı almadı. Öyle ki ilk defa ayağımız kara basmadan bir kış geçirdik. Küresel ısınma deyin, mevsimler değişiyor deyin, yeterli kar ve yağmur yağmıyor deyin, ne derseniz deyin, suya ihtiyaç her geçen gün artıyor. Konya Ovasının suya kavuşturulmasını artık hayal olarak görüyorum. Bu konuda yetkililer görevlerini yapmadı. 20-25 yıl önce tamamlanması gereken projelere başlanmadı bile. Net olarak söyleyeyim. “KONYA’ ya HAKSIZLIK EDİLDİ”
Gelelim Seydişehir ve bölgemize. İçinde yaşadığımız ve sorumlu olduğumuz Seydişehir tarım alanında yılda 5 milyar liranın üzerinde katma değer yaratmaktadır. Bu öyle küçümsenecek bir rakam değil. Bahsi geçen katma değeri ortaya çıkarmak için çiftçilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bu ihtiyaçların başında da su geliyor. SU MESELESİ öyle siyasi malzeme yapılacak bir konu değil. Her kesimin aklını başına alıp, sağ duyulu düşünerek, olayı siyaset üstü görmesi gerekir. Malum, Seydişehir ve bölge son günlerde su ile yatıyor su ile kalkıyor.
Tarım alanlarımızın sulanması için iktidarı, muhalefeti, muhtarlar derneği başkan ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları üzerlerine düşeni yaptılar. Bir taraftan Kemalettin başkan öncülüğünde AK Parti ilçe yönetimi, diğer taraftan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Allah var seferber oldular. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Geçen yıl da su sıkıntısı yaşanmış, çiftçiler su istiyoruz diye, Beyşehir halkı da gölümüz kuruyor, suyumuz yok diye eylem yapmıştı.
Eğri oturup doğru konuşursak iki tarafta haklı. Bu yıl suya ihtiyaç daha fazla, bugünlerde Çarşamba kanalı vasıtası ile su verilmese yaklaşık 5 milyar liralık bir katma değer ve emek yok olacaktı. Gerekli girişimler yapıldı, sağduyu galip geldi kanala su verildi. Burada tepkilere göğüs geren, hemşerilerini bile karşısına almayı göze alan birinden bahsetmek istiyorum.
HELAL OLSUN ADİL BAŞKAN
Çarşamba kanalına su verildi ya, hemen akabinde Beyşehir Belediye Başkan Adil Bayındır aleyhine veryansın edilmeye başlandı. Bunun üzerine Başkan, “Sosyal medyadan yapılan yorumları yanlış ve kasıtlı buluyorum, kanal kapaklarının açılmasının temelinde yatan gerçek, “kanal güzergahında olan köylerimizin, çiftçilerimizin ürünlerine can suyu ihtiyacı üzerine yapılan müracaata cevaben kapaklarımız açılmıştır. Kısa fasılalarla can suyu sağlanmaya devam edilecektir. Kimse Beyşehir Gölü üzerinden rol kapmaya çalışmasın. Göl siyasi malzeme yapılacak bir göl değildir. Gölü korumak hepimizin görevidir. Açıklamasını yaptı.
ADİL BAŞKAN HELAL OLSUN.
“Milleti sevmek konuşmakla değil icraatla oluyor”

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.