Konya
°C
Yeni Meram

Mısır ve üzümde son dakika…

Mısır ve üzümde son dakika…- Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.08.2022 01:55
23.08.2022 16:57
0
2067
ABONE OL

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üreticilerimizin beklediği ürün fiyatlarını art arda açıklamaya devam ediyor buna göre;
Üzüm üreticilerimizin bu yıl merakla beklediği fiyatları açıkladı. Toprak mahsulleri ofisinin bu yıl gerçekleştireceği üzüm alım fiyatları belli oldu. Buna göre TMO kuru üzüm fiyatları 2022 yılında 27 TL olarak belirlendi. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numara Sultani çekirdeksiz üzümünü TMO bu yıl 27 liradan alacaktır.
Cumhurbaşkanımız Kabine Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında. Mısır alım fiyatının ton başına 5 bin 700 TL olduğunu açıklamıştır.
Ayrıca kırsal kalkınma desteklerinde destek için gereken puan seviyesi 65 ten 30 düşürüldüğünü bu sayede 4000 in altında kalan desteklenecek proje sayısını 7714 e yatırım tutarını ise 5.5 milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükseltilmiş olduğunu açıklamıştır.
İlerleyen günlerde sahadaki üreticilerimizin konuyla ilgili düşüncelerini tarım danışmanları olarak benimle paylaşmaları sonucunda daha sağlıklı yorumlarla birlikte konuyu değerlendirmekte fayda olacağına inanıyorum.
Üreticilerimizin ihtiyacı olan desteklerden maksimum fayda sağlaması için öncelikle ihtiyaçları olup olmadığı konusunu dikkatlice ele alıp değerlendirmelerinin doğru olacağına inanıyorum.
Tüm kırsal kalkınma desteklerinden ihtiyaçları doğrultusunda maksimum fayda sağlayacak olan üreticilerimize hayırlı olsun dileklerimle.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.