Konya
°C
Yeni Meram
28.09.2021 11:22

NEÜ'den seyreltilmiş eğitim kararı: Sağlık alanındaki programlar istisna tutuldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi senatosunun eğitim şekline yönelik kararı belli oldu.

A+
A-
28.09.2021 11:22
30.09.2021 13:52
0
2639
ABONE OL

Necmettin Erbakan Üniversitesi senatosu eğitimin nasıl olacağı konusundaki kararını açıkladı.

Buna göre, üniversitede 2021-2022 Eğitim-Öğretim Döneminde eğitim-öğretim faaliyetleri, Sağlık
alanlarındaki programlar hariç (Meram Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilgili programları, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilgili programları, Sağlık Hizmetleri MYO, Seydişehir Sağlık Hizmetleri MYO) Harmanlanmış ve Seyreltilmiş Eğitim Modeli ve Uzaktan Eğitim Modeli ile yürütülecek.

İstisna tutulan söz konusu programların öğretim yöntemleri ilgili akademik birim kurullarınca belirlenerek öğrencilere duyurulacak.

Pandeminin seyrinde oluşabilecek olağan dışı bir durum halinde, Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve resmi otoritelerin kamu sağlığının korunmasına ilişkin belirlediği kural ve uygulama prensiplerinin  belirleyici olacağı ifade edilen açıklamada,  süreç içerisinde üniversitenin Sağlık Kurulu’nun görüşleri alınarak uygulanacak model(ler)de düzenleme ve değişikliğe gidilebileceği kaydedildi.

Bunun yanında, özel durumlarla ilgili koşullar akademik birimler tarafından ilan edilecek.

Harmanlanmış ve Seyreltilmiş Eğitim Modeli Nedir?


Harmanlanmış eğitim, yüz-yüze eğitim ve çevrimiçi eğitim olanaklarının birlikte kullanılması anlamına gelmektedir. Böylece ders içeriği belirlenen zamanlarda çevrimiçi belirlenen zamanlarda da yüz yüze etkinlikleri içerecek şekilde karma olarak yürütülebilmektedir. Harmanlanmış bir ders, hibrit yöntemin de kullanılması yoluyla aynı anda hem yüz-yüze hem de çevrimiçi ortamda takip edilebilmektedir. Seyreltilmiş eğitim yüz yüze fiziki ortamda pandemi tedbirleri ve sosyal mesafe uygulanması amacıyla mevcut sınıfın 2’ye bölünerek ders işleme sürecini kapsamaktadır.


Uzaktan Eğitim Modeli Nedir?


Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mevcut alt yapısı kullanılarak derslerin ve sınavların online ortamda yapılmasını kapsamaktadır. Hali hazırda NEÜ'nün 2020 yılından bu yana uyguladığı sistemdir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.