Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, Arı’nın katıldığı bir televizyon programında yaptığı “ Ben her zaman tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır.” açıklamalarını ve bu sözlerin büyük tepki uyandırarak üniversitedeki görevinden istifasına yol açtığını hatırlatarak, aradan yaklaşık 8 ay geçtikten sonra da 29 Kasım’da YÖK Denetleme Kurulu üyesi olarak göreve başladığını ifade etti.
AÇIKLAMALARIYLA İNFİAL YARATAN ARI’NIN İSMİ YÖK BAŞKANI’NA HANGİ GEREKÇELERLE ÖNERİLMİŞTİR?
Önergesinde “İlgili mevzuat gereği, Denetleme Kurulu Başkan ve Üyeleri, yürütme Kurulu üyeleri arasından 5 kişilik bir “Denetleme Kurulu Adaylarını İnceleme Komisyonu” oluşturulması, komisyonun adayların durumlarını inceleyerek değerlendirerek sonuçlarını bir raporla Yürütme Kuruluna bildirmesi, kurul uygun gördüğü adayı atanmak üzere Başkan’a önermesi suretiyle Başkan tarafından atanır.” ifadelerine yer veren CHP’li Bozkurt, açıklamaları ile gündem yaratan Arı’nın YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atanmasının gerekçesini sordu.
“OKUMA ORANI ARTTIKÇA KENDİSİNİ AFAKANLAR BASAN BİRİ DENETLEME GÖREVİNİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE YAPACAK?
Arı’nın isminin Yürütme Kurulu tarafından YÖK Başkanı’na hangi kriterlere göre önerildiğini, “Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları.” ifadesini kullanan Arı’nın, sözlerinin üniversiteye zarar vermemesi için görevinden istifa ettiği göz önüne alındığında, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine getirilmesinin kurumu zedeleyeceğinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.
CHP’li Bozkurt ayrıca, “Bülent Arı, Yükseköğretim kurumlarını denetleme görevini hangi kriterlere göre yerine getirecektir?” sorusunu yöneltti.
Uçak Kazalarının En Büyük Nedeni Pilotlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.