Konya
°C
Yeni Meram

Ömer Korkmaz ve yönetiminin yola devam etme kararı isabetli 

Ömer Korkmaz ve yönetiminin yola devam etme kararı isabetli- Abdullah LEBLEBİCİ

A+
A-
03.06.2024 00:04
02.06.2024 14:05
0
2053
ABONE OL

Zorlu bir sezon sonrası ligde kaldık. Bir haftalık bir dinlenmenin ardından Konyaspor yönetimi beklenen basın toplantısını gerçekleştirdi. Yazımın hemen başında belirteyim. Camianın ve basın mensuplarının merakla beklediği Ömer Korkmaz ve yönetimi göreve devam edecek mi? Etmeyecek mi? sorusunun cevabı idi. Merakla beklenen soru cevabını buldu.
“Ömer Korkmaz ve yönetimi yola devam edecek”.
Başkan Korkmaz devam edeceğiz dedikten sonra, yanımdaki ve karşımdaki basın mensubu arkadaşlarımın yüz ifadelerine baktım. Yüzlerde tebessüm vardı. Daha sonra arkadaşlarıma kararı nasıl değerlendirdiklerini sordum. Tamamı yönetimin kararının isabetli olduğunu ifade ettiler.
Bu önemli konuyu aktardıktan sonra gelelim kulübün içinde bulunduğu duruma. Doğal olarak kulübün borcu merak ediliyordu. Bu soru da cevabını buldu.  “Konyaspor 'un 1 milyar 50 milyon lira borcu var”.
Ayrıca UEFA’dan transfer yasağı ve yabancı oyuncularda %25 oynatmama sınırı var. Durum bu olunca ister istemez akla transfer yasağı kaldırılabilecek mi sorusu geldi. Başkan Korkmaz bu soruya da net cevap verdi, "Transfer yasağını kaldırtacağız".
Şunu da belirteyim, Başkanın transfer yasağı konusundaki verdiği kararlı cevap, kafasında bir planının olduğunun göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bir can alıcı konu daha, teknik direktör işi ne olacaktı. Başkan Korkmaz bu konuya da açıklık getirdi, "Ali Çamdalı ile yola devam edeceğiz". Peki, yeni sezonda takım nasıl oluşturulacak sorularına da bir şekilde halledeceğiz, kendi yağımızla kavrulacağız dendi.
İŞTE ASIL MESELE
Bu cümleleri dinledikten sonra başarır ise içimden helal olsun dedim. Önümüzdeki üç yıl içinde, Konyaspor'u siyasetten yardım bekleyen kulüp olmaktan çıkaracağız. Valla ne diyeyim, bu o kadar kolay bir iş değil, ancak radikal kararlar almada başkanı cesur gördüm. “İŞTE ASIL MESELE BU” Hadi bakalım hayırlısı diyeyim.
Zira hepimiz biliriz ki, "Elden gelen öğün olmaz, o da zamanında gelmez".
Bu sebeple gelecekte başarılı olmak için Konyaspor'un kendi ayakları üzerinde durabileceği sürekli gelirlerinin olması lazım. Bu arada borçların azaltılması ya da kapatılması için taraftarlar arasında yardım kampanyası düzenlenecek. Söz taraftarlarda olacak.
Galatasaray maçı öncesi gündemi meşgul eden 29 milyon liralık ödemenin yönetim kurulunun üç saatlik bir çalışması sonucu toplandığını da sözlerine ekledi.  
Sponsorluk konusunda Tümosan şartları yerine getirir ise devam edilecek, değilse edilmeyecek.
Başkanın şu ifadesi de önemli, önümüzde ki sezon için asla karamsar değiliz. İşin özü, başkan ve yönetimini özgüveni yüksek ve kararlı buldum.
Kısaca, “Ömer Korkmaz ve yönetiminin yola devam etmesi isabetli”.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.