Konya
°C
Yeni Meram
26.05.2024 17:20

Otomobil sulama kanalına düştü: 9 yaşındaki çocuk aranıyor

Antalya'da sulama kanalına düşen otomobilde bulunan 9 yaşındaki Rihan Berho'yu arama çalışmaları sürüyor. Otomobilin düştüğü nokta ile debisi düşürülen kanalın ayrıldığı küçük kanalları da arayan ekipler, yaklaşık 10 kilometrelik alan ile kanalın denize ulaştığı 4 alanda arama yapıyor.

A+
A-
26.05.2024 17:20
26.05.2024 17:22
0
290
ABONE OL

Antalya'da 24 Mayıs gece saatlerinde akşam yemeği için gelen çocukları ve torunlarını evlerine bırakmak için otomobiliyle yola çıkan Suriyeli Yunus Berho'nun kullandığı ve içerisinde 1'i bebek 5 kişinin bulunduğu otomobil, Aksu ilçesi Gökdere Mahallesi'nde köprüden geçerken sulama kanalına düştü.

2 KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA ARAÇTAN ÇIKTI
2 kişi kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, 1,5 yaşındaki Omar Hamdi sudan çıkarılarak hastaneye götürüldü. Kız kardeşler İbdisem Berho (25) ile Rihan Berho'ya ise ulaşılamadı.

BEBEK KURTARILAMADI
Omar Hamdi hastanede kurtarılamazken, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile AFAD ekipleri, kız kardeşleri bulmak için çalışma başlattı.

Ekipler, gece boyunca kanal ve çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Sonuç alınamayınca bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Arama Kurtarma Su Altı ekibi, AFAD, UMKE, ANDA ve İHH'nın katılımıyla dün sabah yeniden çalışma başlatıldı.

KIZ KARDEŞLERDEN BİRİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Ekipler, kazanın meydana geldiği yere 2 kilometre uzaklıkta, İbdisem Berho'nun cansız bedenine ulaştı. Berho'nun cansız bedeni, otopsi için adli tıp kurumu morguna gönderildi.

RİHAN İÇİN 10 KİLOMETRELİK ALAN TARANIYOR
Rihan Berho'yu arama çalışmaları da bu sabah yeniden başladı. Ekipler, otomobilin düştüğü nokta ile debisi düşürülen kanalın ayrıldığı küçük kanalları da arıyor.

Ekipler, yaklaşık 10 kilometrelik alan ile kanalın denize ulaştığı 4 alanda arama yapıyor. Drone da kullanılan arama çalışmaları, kanalın denizle buluştuğu noktada devam ediyor. (DHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.