Konya
°C
Yeni Meram

PARTİ KONGRELERİ

PARTİ KONGRELERİ- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.09.2023 01:25
20.09.2023 11:29
0
1408
ABONE OL

31 Mart 2024 seçimlerine sayılı aylar kaldı. İktidar partileri 14-28 Mayıs 2023'te yapılan genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zaferini perçinlemek için çalışacak. Muhalefet partileri ise yaşadıkları hezimeti unutturacak bir sonucun peşinde olacaklar. Bilindiği gibi daha önce İYİ Parti Konya İl Kongresi icra edilmiş, Sayın Başkan Kadir Ulusoy yönetimi seçilerek göreve başlamışlardı.
Bu arada bir dizi sağlık sorunu yaşayan ve emaneti teslim eden önceki başkan Gökhan Tozoğlu'nu da unutmamak gerek. Bir Konyalı olarak kendisini partisinin üst mercilerinde Görebileceğimiz Gökhan Bey, rahmetli oldu. İYİ Parti'de kongre sürecinde bazı gelişmeler yaşanmıştı. İzmir ve Ankara kongrelerinde başkan ve liste problemleri yaşandı. Zaman zaman Genel Başkan Sayın Akşener tarafından müdahaleler yapıldı ve kongre süreci tamamlandı. İYİ Parti'nin Konya'mızı ilgilendiren tarafı ise, Konya İl Yönetimi'nin genel merkezle aynı görüş ve doğrultuda olup olmadığıdır. Zamanla göreceğiz!
17 Eylül önemli bir tarih. Demokrasi havarisi geçinenlerin rahmetli başbakan Adnan Menderes'i astıkları tarih. İsnat edilen suçlar arasında bebek maması ödemesi de var. Öyle bir idare ki, kendi başbakanını idam etmiş, kullandığı yağlı kendirin parasını da ailesinden istemiştir. Rahmetlinin koğuşundaki hakaret ve eziyetleri varın siz düşünün! 7 Eylül'de Konya'da 3 partinin kongreleri yapıldı. CHP, MHP ve BBP kongreleri tamamlandı. Üç partide de mevcut başkanlar güven tazelediler.
Uzun yıllar BBP İl Başkanı olarak görev yapan Osman Seçgin kardeşim milletvekili adayı olunca bayrağı Seyit Özcan'a devretmişti. Sayın İl Başkanı, ekibini yeniledi. Genel Başkan Mustafa Destici Bey'in de teşrif ettiği kongre, tamamlandı. Sayın Destici'den bir cümle alacak olsak, “Üreten niye ÖTV ödesin” dedi ve emeklilere uygulanan farklı ücret politikasını haklı olarak eleştirdi. “Üreticiden ÖTV ve KDV derhal kaldırılmalıdır.” dedi.
MHP'nin kongresine ise Cumhur İttifakı'nın teşkilat ve belediye başkanları katıldılar. İl Başkanı Sayın Karaarslan ekibine takviyelerde bulunarak yönetimini oluşturdu. Genel Başkan Sayın Bahçeli'nin selamını partililere Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı iletti.
Gelelim CHP kongresine. Genel Başkan Adaylarından Sayın Özgür Özel'in de katıldığı kongrede ulusal haberlere de düşen arbede çıktı. Üç adayın yarıştığı kongrede mevcut il başkanı Sayın Bekir Yaman ipi göğüsleyen isim oldu. CHP parti için demokrasinin en iyi işlediği parti olarak bilinir. Tuhaf olan şu, Rahmetli Deniz Baykal'ın gününden bu tarafa havada en fazla sandalyeler, CHP kongrelerinde oluşur. Ya demokrasi bize fazla geliyor ya da CHP idari yapılanmasında bir sıkıntı var. Bu arada arbede sırasında Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa fenalık geçirdi.
Konya'da CHP'nin 31+1 belediye başkanlığından sadece bir tanesine sahip olduğu düşünüldüğünde Konya'da CHP'nin Büyükşehir Belediyesini nasıl alacağı da merak konusu doğrusu.
AK Parti bu sefer kongre sürecinde farklı bir uygulama yapacak. 7 Ekim 2023'te Olağanüstü Genel Kurul'u yapacak. Parti üst yönetimi oluşturulduktan sonra seçime gidilecek. Aynı teşkilat yapılanması ile genel seçimler kazanılmıştır zaten. İl ve ilçe kongrelerini yapmadan seçime gidilecek. Aynı AK Parti ekipleri canla başla çalışacaklar. Kendilerini ispat edecekler.
Sonra mı?
Seçim sonuçlarına göre,
ayrılmak isteyenler, yorulanlar, sağlık ve diğer sebeplerden ayrılacaklar değerlendirilecektir muhtemelen.
Teşkilatlarda eğer ihtiyaç varsa aynı cumhurbaşkanlığı kabinesindeki uygulama teşkilatlar için de uygulanabilir.
Farklı bir yerel seçim yaşayacağız. 2+6'lı masa darmadağın. İYİ Parti hiçbir koalisyonda yer almayacağını vurguluyor.
Bütün partiler kendini yerel seçimlere odaklayacak. Herkes rüştünü ispat etmek durumunda.
Ancak kesin olarak bilinmelidir ki, özellikle yerel seçimlerde genel idare ile yerel idarenin aynı görüşte olması büyük bir avantajdır. Siz ne kadar aksini savunsanız da vatandaş bu avantajı bilir. Hükümetin çözeceği bazı problemler de halledilirse, çok rahat bir seçim olur.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.