Ramazan’da amellerimizin muhasebesini yapalım
Ramazan’da amellerimizin muhasebesini yapalım- Hüseyin TOPTAŞ- Yeni Meram Gazetesi
Allah’a hamd olsun bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Bu ayı en güzel şekilde değerlendirmek, kulluk bilinç ve yaşantımızı Rabbimizin rızasına uygun şekilde tanzim ederek Ramazan ayını verimli bir şeklide değerlendirmemiz gerekir. Amellerimizin ve yaşantımızın muhasebesini yaparak noksanlarımızı tamamlamaya çalışmak gerekir.
Allah (cc) buyuruyor:
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.” (Bakara 183- 184)
“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” (Bakara 185)
Allah Resulü’nün (sav) “Günahlarını bağışlatmadan Ramazan’ı geçirmiş olanın burnu yere sürtünsün” (Tirmizi) dediği kimselerden değil, “İnanarak ve sevabını Allah’ta umarak Ramazan’ı ihya edenlerin geçmiş günahları bağışlanır” müjdesini verdiği insanlardan olmak için gayret göstermek için bu ay bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirenlerden olmak temenni ve duası ile…
-
Henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.