Ramazanda Hurma Tüketmenin Faydaları Ramazanda Hurma Tüketmenin Faydaları
Ramazanda Hurma Tüketmenin Faydaları- Uğur ARSLANBEY- Yeni Meram Gazetesi
Ramazan ayının temsilcilerinden olan, vazgeçilmez besinlerimizden birisi de hurmadır. Hurma içerik olarak, birçok vitamin ve minerale sahiptir. Ramazan ayında iftarımızı açarken aklımıza gelen hurma, diğer aylarda aklımıza çok fazla gelmez. Hurma da diğer meyveler gibi içerik açısından zengin olmasından dolayı, diğer aylarda da sıklıkla tüketeceğimiz meyveler arasında yer alarak, mutfağımızda mutlaka bulunmalıdır.
Kalorisi yüksek olan hurma, tüketildiği zaman dezavantaj gibi görülebilir. Miktar kontrolü yaparak, bu dezavantajı, kendimiz için avantaja çevirmek bizim elimizde. Ortalama 2 adet hurma ile miktar kontrolünü sağlayarak, kilo dengemizi koruyabiliriz.
Lif içeriği yüksek bir besin olan hurma, barsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığa iyi gelir. Lif içeriğinin yüksek olması, yemek sonrası artan kan şekerini de düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle kilo kontrolünü sağlamak isteyen kişilerde de mutlaka diyetlerinde bulunmalıdır.
İçerdiği potasyum sayesinde, kalp sağlığını korumaya da yardımcı olabilir. Doğal olarak hurma vücutta kolesterol düzenleyici etki de gösterebilir. Ayrıca vücutta kas ve protein yapımına da katkı sağlayabilir.
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi minerallerle birlikte birçok B grubu vitaminini de içerir. Antioksidan olarak bilinen hurma yaşlanma karşıtıdır, metabolizmayı düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
Sonuç olarak besin değeri yüksek olan hurma, sadece Ramazan Ayı içerisinde değil, yılın geri kalan zamanlarında da tüketilmesi gereken mucizevi bir meyvedir.
-
Henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.