Ramazan’da susamamak için neler tüketmeliyiz?
Ramazan’da susamamak için neler tüketmeliyiz?-Uğur ARSLANBEY- Yeni Meram Gazetesi
Ramazan ayında en büyük sorunlarımızdan bir tanesi susamak. Su tüketimini iftar ile sahur arasında, kısıtlı bir sürede gerçekleştireceğimiz için, sahur ve iftarda tüketeceğimiz besinler, vücudumuz için çok önemli bir yer tutmaktadır. Besinler dışında, iftar ile sahur arasında kesinlikle 1,5 – 2 litre su tüketimine de özen göstermeliyiz, vücutta kaybettiğimiz suyu geri almak için çok önemlidir. Vücut susuz kalırsa, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.
Peki, Nedir Bu Besinler?
Sahurda su içeriği yüksek olan meyve ve sebze tüketimi, oruç esnasında bizi susatmayacak önemli etkenlerden birisidir. Örneğin, marul, salatalık, kabak, domates, semiz otu, lahana, meyvelerden ise Hindistan cevizi, çilek, karpuz, portakal, ahududu, elma ve ananas bunlara en iyi örnektir.
Meyve ve sebze dışında susuzluğumuzu hissettirmeyecek başka besinler de mevcuttur. Bunlar yağ oranı düşük, kaliteli protein içeriği yüksek besinlerdir.
Peki, Nedir Bu Besinler?
Yoğurt, kefir, yumurta, az yağlı ve tuzlu peynir çeşitleri, az yağlı süt bunlara güzel bir örnektir.
Susamayı önlemek için bazı ipuçlarına değinecek olursak: çok tuzlu ve baharatlı besinlerden uzak durmamız gerekir, yağ içeriği yüksek yani kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemlerinden uzak durmamız gerekir. Çay, kahve gibi diüretik etki etki gösteren içecekleri sahurda fazla tüketmek gün içerisinde susuz kalmamıza neden olabilir. Bu yüzden iftardan sonra su tüketimini aksatmayacak şekilde sınırlandırmamızda fayda var.
-
Henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.