Konya
°C
Yeni Meram
17.07.2024 16:25

Recep Konuk: En iyi pancar fiyatı Konya’da olacak

Konya Şeker ve iştiraki olan 46 fabrikanın sahibi konumundaki Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin mevcut yönetiminin 4 yılı dolduramayarak, bir baskın erken seçime dönüştürdüğü 27 Temmuz’da yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu için seçim çalışmalarını sürdüren Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, Fethiye, Alemdar, Dedemoğlu, Abditoğlu, Küçükköy, Hayıroğlu, Yarma ve İsmil Mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi.

A+
A-
17.07.2024 16:25
17.07.2024 16:34
0
619
ABONE OL

Gittiği her yerde kooperatif ortaklarının yoğun ilgisi ile karşılaşan Recep Konuk, çiftçilerin tek tek elini sıkarak onlarla hasbihal etti ve sorunları birlik ve beraberlik içinde çözeceklerini, Torku’yu yeniden dünya devi bir gıda markasına dönüştüreceklerini söyledi.

Konya Şeker’in çiftçinin ürettiği her ürünü yeniden tonajlı bir şekilde alarak piyasaları üretici lehine regüle edeceğini vurgulayan Konuk, “Konya çiftçisi pancarda da diğer ürünlerde de Türkiye’nin en ayrıcalıklı çiftçisi olmaya devam edecek. Konya çiftçisi ekerken ucuz girdi ile hasatta ise Türkiye’deki en iyi fiyat ile kazanmaya devam edecek” dedi.

Mevcut yönetimin yönetme mesuliyetini üstlendikleri Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi iştiraki işletmelerle ilgili sürekli bir şekilde karalayıcı beyanatlar verdiğini söyleyen Recep Konuk, “Şekerden ve laf ettikleri, karaladıkları enerjiden, manipüle ettikleri santrallerden tam 1.2 milyar dolar para geldi. Hadi 2’yi atıyorum, 1 milyar dolar para geldi. Çiftçiye 1 kuruş fazla para verdiler mi? Ben eski parayla 160 katrilyon liralık yatırım yapmıştım. Bunu dolar olarak söylersek 5 Milyar dolarlık yatırım yaptım. Bu yaptığım yatırımların ben yüzde 70’ini ödedim. Yani 100 taksit iş yaptım ve 70 taksitini ödedim. Bu taksitleri de üreticiden kör kuruş almadan ödedim. Söyleyebilir misiniz, ben çiftçinin pancarından, buğdayından, mısırından, arpasından bu fabrikaları yaparken para kestim mi? Tam aksine üstüne çiftçiye para verdim. Zaten çiftçi daha çok kazansın, ektiği ürün para etsin diye kurduk biz bu fabrikaları. Benim yönetimde olduğum dönemde Konya çiftçisi Türkiye’nin en ayrıcalıklı çiftçisi idi. Ereğli, Ilgın, Karaman, Aksaray, Kayseri, hatta Trakya çiftçisi gıpta ile bakardı Konya çiftçisine. Niye? Çünkü Konya Şeker benim başkanlığım döneminde pancara her defasında Türkiye’de açıklanan şeker pancarı fiyatından hep yüzde 10, yüzde 20 daha fazla para verdi. Sadece pancara mı? Hayır ayçiçeğine de en iyi fiyatı Konya Şeker verdi. İnşallah vermeye de devam edeceğim” İfadelerini kullandı. 

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.