Konya
°C
Yeni Meram
18.07.2024 16:15

Recep Konuk, Seydişehir’de çiftçilerle buluştu

Seçim çalışmalarına günün ilk ışıkları ile başlayan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı, Torku’nun mimarı Recep Konuk, yoğun bir tempo ile günün son saatlerine kadar seçim çalışmalarını sürdürüyor.

A+
A-
18.07.2024 16:15
18.07.2024 16:34
0
459
ABONE OL


Seydişehir ziyareti ile güne başlayan Recep Konuk, ziyaret ettiği her yerde üreticilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Recep Konuk, Çiftçilerin sevgi seli arasında Seydişehir’e girdi. Burada Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu ziyaret eden Recep Konuk daha sonra Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifinde nakliyecilerle bir araya geldi.

Seydişehir merkezdeki temaslarının ardından da sırasıyla Boyalı, Bostandere, Akçalar, Gevrekli, Tol mahallelerini ziyaret eden Recep Konuk akşam da Tarım Analiz Programına konuk oldu ve Şaban Büyükeken’in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Konya Şeker’de işlerin kötüye gitmesi nedeniyle artık sürece müdahil olmak zorunda kaldığını ifade eden Recep Konuk, “Benim kişilerle derdim yok, benim derdim iyi gitmeyen işlerle. Ben kişiler değişsin diye aday olmadım. Ben kurumu ileride zora sokacak işler değişsin diye aday oldum. Arkadaşlar kurumun işletmeleri çalıştırılamıyor. Hamyağ Fabrikası geçtiğimiz yıl Tarım Krediye kiraya verildi. Bu sene sadece silolarını kiralayabildiler. Yem Fabrikası günlük 1.400 tonlardan 300-400 tonlara düştü. Bulgur, meyve suyu kapalı. Benim 24.000 büyükbaşla bıraktığım çiftliklerde neredeyse hayvan kalmadı. Her gün 40-50 kamyon mal sattığımız Panplast’tan günlük mal çıkışı 4 kamyona düştü. Çünkü üretmiyor. BETA kapatılıyor. Santraller düzgün çalıştırılmadığı için, beceriksizlik yüzünden 2 senede üretebileceğinden yaklaşık 5 milyon Megawatt daha az elektrik üretti. Torku markası hem itibar kaybediyor hem market raflarındaki yerini kaybetmeye başladı. Kurduğum devasa işletmeler, devasa marka gözümün önünde eriyorken, hırpalanıyorken ben nasıl sessiz kalabilirdim. Beni, bir faniye nasip olacak hemen hemen her makamı görmüş, kooperatifimize onlarca tesis kazandırmanın onurunu yaşamış beni 67 yaşında tekrar köy köy dolaştıran, dertlendiren, bin bir emekle yapılan tesisler ve bin bir emekle başardığımız işler için kaygılanmamdır” İfadelerini kullandı. 

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.