27.02.2025 21:42
Saadet Partisi, Konya’da “Erbakan Gençlik ve Heyecan” Programı Düzenledi
Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Gençlik ve Heyecan Anma ve Anlama” programı, Bera Otel’de gerçekleştirildi.
Anma programının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen gençlik kollarına ve yöneticilere teşekkür ederek, Erbakan’ın siyasi mirasının bugün de Saadet Partisi çatısı altında yaşatıldığını vurguladı.
“Mahmut Arıkan’dan Video Mesaj”
Programa video mesaj gönderen Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Erbakan’ın vefatının 14. yılına vurgu yaparak, onun milli görüş hareketine olan katkılarını hatırlattı. Arıkan, mesajında, Erbakan’ın yıllar önce dile getirdiği birçok konunun bugün gerçek olduğunu belirterek, Gazze, Suriye, Irak ve diğer İslam coğrafyalarında yaşanan krizlere dikkat çekti. Arıkan, Saadet Partisi olarak gençlerle birlikte büyük bir heyecanla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
AGD Avrupa Teşkilatı Başkanı Arif Şen: “Erbakan Hocanın hayatı gençlere ilham veriyor”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Avrupa Teşkilatı Genel Başkanı Arif Şen, programda yaptığı konuşmada, Erbakan’ın hayatı üzerine yaptığı akademik çalışmalardan bilgiler paylaştı. Şen, etkinliğin moderatörlüğünü de üstlendiğini belirterek, katılımcıları selamladı ve programın gençler için önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti.Şen,” Erbakan hocamızın hayatı gençlere günümüzde de ilham vermektedir” dedi.
Dr. Abdülaziz Kıranşal: “Dört Büyük Krizle Karşı Karşıyayız”
Programda konuşan Dr. Abdülaziz Kıranşal, günümüz dünyasında yaşanan dört büyük krize dikkat çekerek bu krizleri şu şekilde sıraladı, “ ilk olarak Siyasi Kriz bu kriz ile İslam coğrafyasının işgaller, savaşlar ve parçalanmalarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kıranşal, emperyalist güçlerin bu düzeni sürdürebilmek için NATO, BM ve AB gibi kurumlar oluşturduğunu belirtti. Kıranşal ikinci olarak ise Ekonomik Kriz var diyerek,”Dünya Bankası, IMF ve faiz sistemleri üzerinden Müslüman ülkelerin sömürüldüğünü dile getiren Kıranşal, faizin hayatın her alanına yayılmakta “ dedi. Dr Kıranşal üçüncü krizi ise, “üçüncü kriz Ahlaki Kriz: Günümüz dünyasında ahlaki değerlerin yozlaştırıldığını, birçok haramın yasal hale geldiğini ve toplumun maneviyat açısından büyük bir sınavdan geçiyor” diyerek ifade ettiFıtrat Krizini dördüncü kriz olarak dillendiren Koranşal, “Siyonizmin insan doğasına müdahale ettiğini, gıda, ilaç ve medya sektörleriyle insanın fıtratını bozmayı amaçlıyor” diyerek sıraladı. Kıranşal, bu krizlere karşı Erbakan’ın ortaya koyduğu mücadele yöntemlerinin bugün de yol gösterici olduğunu belirterek, Müslüman ülkelerin kendi sistemlerini kurması gerektiğini vurguladı.Etkinlik, konuşmaların ardından katılımcıların sorularıyla devam etti.
-
Henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.