Konya
°C
Yeni Meram

Sadece Diyanetin değil, Emniyet birimleri ve toplumun sorunu...

Sadece Diyanetin değil, Emniyet birimleri ve toplumun sorunu...-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.07.2024 00:17
05.07.2024 13:18
0
363
ABONE OL

Halkımız çok ciddi tepkiler verdi, uyarılar yaptı, gündeme getirmem talep edildi.  Gelen şikayetleri aynen iletiyorum. Cami tuvaletlerimiz temiz olmadığı gibi, akşamdan kilitleniyor öğle saatlerine kadar, bazen de gün boyu kilitli kalıyor. Şimdi ismini vermiyorum, ancak birçok caminin bayan ve erkek tuvalet kısmında, ŞIRINGA, HAP, PANTOLON, GÖMLEK, KAŞIK, ÇAKMAK bulunduğu ısrarla söyleniyor.  Yazdıklarımı kimlerin ne için kullanıldığını bilmeyenimiz yok, bu sebeple yazmaya da gerek bulmuyorum.

Bu olaylar Sadece Diyanetin değil, Emniyet birimleri ve toplumun sorunu olduğunun altını çizeyim.  Ortak akıl ile bu sorunları çözmeliyiz, aksi takdirde ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN tehlike altında olduğunu söylemeye gerek yok. Yarın çok geç olabilir. Gelelim cami tuvaletlerinin kilitlenmesine, yukarıda bahsettiğim olaylar yaşanınca, cami tuvaletleri kilitlenince kimse bir şey diyemiyor.  Bir diğer önemli konu da toplumun ortak kullandığı, tuvalet, şadırvan, çeşme vesaire.

Bunları kırmada, yıpratmada, zarar vermede, hatta çalmada üstümüze yok. İnsan tuvaletin kapısını neden kırar ki, ya da camilerdeki muslukları neden çalar ki. Anlaşılır gibi değil. Ama bütün bunlar oluyor.  Her caminin tuvaletine, şadırvanına emniyet mensubu koymanın imkanı olmadığına göre, üstesinden nasıl geleceğiz. Böyle durumları gören, şahit olan, cami görevlisi imam ya da müezzinin tuvaleti kilitlediği zaman kim ne diyebilir. Ancak, şartlar ne olursa olsun, cami tuvaletleri temiz ve açık olmalı görüşümü de belirteyim. Sağlığımız için temizliğin önemine vurgu yapmaya gerek yok. Zaten malum bir konu, sağlığın temizlik ile geldiğini bilmeyenimiz yok. Zaman zaman camilerimizi gezerim, hakkını teslim edeyim. Camiler tertemiz. Tuvaletler için temiz diyemiyorum.  Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin, “Cami tuvaletlerine gönül rahatlığı ile girebilen var mı?”

BİR DİĞER KONU…

Daha öncede gündeme getirdim.  Açılışlar, davetler vesaire programlara katılıyoruz. Protokol konuşmaları sonrası dua yapılıyor. Bazen dualar protokol konuşmasından uzun sürüyor. Kar var, Yağmur var, güneş var, hasta var yaşlı var, hamile var, yani var da var, lütfen bunları dikkate alalım. Hakkını teslim edeyim Müftü Adem hoca konuya dikkat ediyor… Dua sırasında davetliler arasındaki serzenişleri siz duymuyorsunuz, ancak bizler duyuyoruz. LÜTFEN, Duaları çok uzun tutmayalım.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.