Konya
°C
Yeni Meram
12.02.2022 19:50

Sağlık Bakanlığı’ndan koronavirüs tedavisinde, Molnupiravir güncellemesi

Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavisi Rehberi’nde, Molnupiravir adlı ilacın kullanımına ilişkin bilgiler güncellendi.

A+
A-
12.02.2022 19:50
12.02.2022 19:58
0
2577
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüse ilişkin bilgilerin yer aldığı internet sayfasında yayımlanan "Kovid-19 (SARS-CoV-2 enfeksiyonu) Erişkin Hasta Tedavisi Rehberi" güncellendi.

Rehberde yapılan güncellemede, Molnupiravir adlı ilacın tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır koronavirüse ilerleme açısından yüksek riskli gruplarda yer alan erişkin (18 yaş üstü) koronavirüs hastalarında aşılama durumuna bakılmaksızın ve 65 yaş üzeri tüm hastalarda kullanılması önerildi.

YÜKSEK RİSKLİ GRUPLAR

Yüksek riskli gruplar arasında, ‘primer immün yetmezlikleri bulunanlar, son 1 yılda kemoterapi almış solid veya hematolojik kanser hastaları, son 6 ayda radyoterapi almış kişiler, solid organ nakli yapılmışlar, kemik iliği nakli yapılmışlar, AIDS hastaları, son bir yıl içinde Rituksimab tedavisi alan ve halen tedavisi devam eden kişiler’ yer alıyor.

KULLANIM DOZU VE SÜRESİ

Rehberde Molnupiravir'in kullanım dozu ve süresi, günde iki kez 800 miligram olacak şekilde belirtildi.

HAMİLE VE ÇOCUKLARDA KULLANIMI

Molnupiravir'in hamilelerde ve çocuklarda kullanılmaması gerektiği belirtilerek, emzirenlerde ise ilacın kullanıldığı sürece ve son dozdan sonra dört gün boyunca emzirmeye ara verilmesi istendi.

HASTANEYE YATANLARDA KULLANILMAYACAK

Rehberde, Molnupiravir'in 18 yaşın altında olanlarda, hastaneye ağır koronavirüs hastalığı nedeniyle yatırılanların tedavisinde, koronavirüsün önlenmesi için temas öncesi veya temas sonrası profilaksi amacıyla da kullanılmaması gerektiği kaydedildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.