Konya
°C
Yeni Meram

Seçim Anketleri

Seçim Anketleri- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
31.12.2022 01:59
30.12.2022 17:00
0
1939
ABONE OL

Seçime aylar kala seçim anketleri hızlı bir şekilde medyaya servis edilmekte. Birçok anket firması kendince çalışmalarını ortaya koyuyor ve biliyoruz ki hepsi çok kıymetli çalışmalar lakin birazda işin gerçekçi boyutuna inmek gerekiyor…
Millet İttifakı’nın sesi çok çıkıyor…? Algı operasyonlarını ve kamuoyunu spekülatif haberler ile yanıltmayı, gündemde hiç olmayan bir konuyu sanki ülkenin tek derdi o imiş gibi göstermekte bir harikalar. Aynı şekilde bu algı oyunlarını seçim anketlerinde de uygulamaya devam ediyorlar. Millet İttifakına yandaş olan seçim anketör firmaları bu alanda hummalı bir çalışma yürütüyorlar.
Bazı anket firmalarının ortalaması; Milliyetçi Hareket Partisini baraj altı bırakarak %6.9, Ak Partinin oy oranını %30’larda açıklıyorlar. CHP tabanına %28 oy oranı açıklanırken, İYİ Parti %18’lerde… ve daha birçok parti baraj altında. Yahu kardeşim toplam oy %100 bunu birinin açıklaması gerekiyor bu firmalara. Bu algı operasyonları şimdiye kadar olduğu gibi tutmadı tutmayacak.
Ak Parti ve Sayın Erdoğan her zaman için bizim anketimiz saha çalışmalarımızdır der. Sayın Erdoğan toplu açılış törenlerinde ve şehir ziyaretlerinde en kalabalık mitinglerini gerçekleştiriyor. Asıl anket o miting meydanları…
Anket firmalarının en büyük hatası kararsız oyları, partilerin oy oranlarına göre istatiksel olarak dağıtmaları. Kararsız oyların neredeyse tamamının Ak Parti seçmeni olduğu aşikar ve Cumhur İttifakı açıklanan müjdeler ve seçim çalışmaları ile bu kararsız seçmeni tekrardan kazanacaktır.
*
Bu ülkede ilk defa oy kullanacak olan tamı tamına 7 Milyon yeni seçmen bulunmakta. Millet İttifakı sanki bu 7 milyon seçmenin tamamını kazanmış tamamının oyunu almış gibi bir algı yürütüyorlar. Bakınız gaflete düşersiniz ve düşeceksiniz de 7 milyon yeni seçmenin en az 3.5 milyonunun tercihi Cumhur ittifakı olacaktır.
Ama işte başta söyledik ya kıymetli okurlar bir gurubun sesinin çok çıkması o gurubu çoğunluk yapmaz, Cumhur ittifakı seçmeni ve Cumhur ittifakına oy verecek olan yeni seçmenin sesi çıkmadığı için, algı operasyonları içerisinde olmadığı için azınlık zannetmek büyük bir gaflettir.
Vakti zamanında nasıl ki Refah Partisinde bir gelenekselci gurup birde yenici gurup var ise ve nasıl bu iki gurup barış içinde partinin ve ülkenin selametini düşünüyorsa, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinde de bu iki gurup varlığını sürdürmektedir. Hasılı 20 yıllık iktidar partisi 5 yıllık ittifak gurubu her ne zaman olursa olsun büyük bir tecrübeye ve her zaman 18 yaşında düşünen genç beyinler ile yola devam edecektir. Bu düşüncenin ve eğilimin en büyük göstergesi 2023 seçimlerinde listelerin içinde var olacak olan genç vatandaşlardır.
Ülkenin dününden ders alan, gelenekselcilerin tecrübelerinden faydalanan gençler, ülkenin yarını için mücadele edeceklerdir. Yeter ki, yeterli imkan verilsin…
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.