Konya
°C
Yeni Meram

SELÇUKLU BELEDİYESİ BAŞKANINA YİRMİ İKİ YIL ÖNCESİNDEN MEKTUP

SELÇUKLU BELEDİYESİ BAŞKANINA YİRMİ İKİ YIL ÖNCESİNDEN MEKTUP- Adem ESEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.11.2023 00:34
10.11.2023 19:50
0
2842
ABONE OL

Cumhuriyetin yüzüncü yılı münasebetiyle geçtiğimiz hafta bana eşimden bir mektup geldi. 2002 yılında postaya verilen mektup 2023 Ekiminde dağıtıldı. Aradan uzun yıllar geçmesi, insana geçmişi değerlendirme fırsatı veriyor. Allah’ın verdiği tüm nimetlere, hayata, sağlığa, maddi ve manevi nimetlere hamdolsun. O zaman üç çocuk sahibi iken sonra bir oğlumuz daha oldu, şimdi lisede, çocuklar evlendi, torunlar doğdular… Başta babam, aile büyükleri ahirete irtihal ettiler, Allah rahmet eylesin. Hayat böylece devam ediyor.
Diğer bir mektubu Selçuklu Belediye Başkanına yazmıştım. O zamanki duygularım şöyle imiş:
“Selçuklu Belediyesi logosu, SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Bismillahirrahmanirrahim, Selçuklu, 17 Mayıs 2002 Cuma.
Değerli Selçuklu Belediye Başkanına,
18 Nisan 1999 tarihinde seçilip, halen Selçuklu Belediye Başkanlığını sürdüren biri olarak 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. Yılında, bu hizmeti yürüten siz değerli başkana Cenab-ı Haktan başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerime selam ve hürmetlerimi sunuyorum.
2002 yılı itibari ile Selçuklu’da hizmet verdiğimiz nüfus 400 bine ulaşmıştır. İşçi ve memur sayımız 800’e yakındır.
Selçuklu, imarlı gelişen bir bölge olarak ülkemizde en iyi şehirleşme örneğini vermektedir. Bu özelliğin korunarak, daha iyi noktalara ulaşacağına inanıyorum.
Büyükşehir belediyesi ve KOSKİ ile birlikte altyapı hizmetlerine önem veriyoruz. Şefkatevlerimiz, pek çok aileyi barındırıyor. Diğer belediyecilik hizmetlerimizi sürdürmeye gayret ediyoruz. Ama yaşadığımız şartlarda belediyelerin yetkileri ve kaynakları gelişmiş ülke hatta bazı gelişmekte olan ülkelerdeki belediyelerin çok altında… Ümit ederim ki, bu mektubu açıp okuduğunuz günde ülkemizin refah seviyesi dünyada ilk sıralarda olur. 2023 yılında işsizlik sebebiyle kapınız aşındırılmaz.
Belediye yönetiminde, kapımız herkese açık oldu, açık olacak. Hemşehrilerimizin görüşlerine itibar ettik, itibar edilecek. Konyamız, huzurlu bir belde olmaya devam edecek.
Gönül ve dünya sultanları yetiştiren Konya, istikbalde de bu özelliğini koruyacak, tarihinde olduğu gibi…
Bu mektubun hedef yılı olan 2023’e, Bereket Ormanı ve Takkeli Dağın ağaçlandırma hedef yılı rastlıyor. Allah nasip eder, bu tarihe yetişirsek torunlarımızla birlikte ağaçların altında, etrafımızda kuşlarla rengarenk çiçeklerle Konya’yı seyredeceğiz. Çünkü, iki yıl önce toprağa saçtığımız tohumlar, bu yıl saçacağımız tohumlar, diktiğimiz ağaçlar ve bugünkü diktiğimiz ağaçlar Allah’ın izniyle gür ormana dönüşecek.
Size, bu mektupla birlikte 2020 yılında oluşmasını hayal ettiğimiz Takkeli Dağ kartpostalını gönderiyoruz.
Eğer bu mektubu okuduğunuzda, hayatta değilsem hayırla yadedip, ruhuma bir fatiha göndermenizi beklerim.
Şahsınıza ve ekibinize başarılar diler, tüm hemşehrilerime sevgi ve hürmetlerimi sunarım.
Allah’a emanet olunuz. Doç. Dr. Adem Esen Selçuklu Belediye Başkanı (imza)”


Şükürler olsun, bu günlere de kavuştuk.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.