Seydişehir’de üretilen ve ilçenin bir marka değeri olan Seydişehir leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir ile özdeşleşen leblebi için gerekli yazışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Türk Patent ve Marka Kurumuna Seydişehir leblebisine coğrafi işaret almak için tüm altyapı hazırlıklarını tamamlayarak başvuruda bulunduklarını dile getiren Başkan Tutal, “Belediye olarak hazırlamış olduğumuz başvuru dosyamızı, Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla paydaş olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna gönderdik. Seydişehir leblebimiz ‘Coğrafi İşaret’ aldıktan sonra tüm dünyada marka değer haline gelecek. İlçemizin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Hadim’de kar nedeniyle şantiyede mahsur kalan bekçi kurtarıldı
GÜNCEL
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: Yasa dışı bahis soruşturması derinleştirilerek sürdürülecek
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95022 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78205 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71468 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69717 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65713 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60654 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.