Konya
°C
Yeni Meram

SEZON BAŞLARKEN

SEZON BAŞLARKEN- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.08.2021 01:02
10.08.2021 13:12
0
2539
ABONE OL

Heyecanla beklenen 2021-2022 futbol sezonu bu Cuma Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçıyla başlıyor. Şehrimizin tanıtımındaki en önemli kozu ve gururu olan Konyaspor’umuz da yeni sezona pazartesi günü Sivas deplasmanındaki ilk maçıyla merhaba diyecek.
Yönetimin sezon öncesinde arzu ettiği her konuda doğru hamleler yapma gayretinde olduğunu gözlemlemek doğrusu sezon öncesi heyecanımızı artırsa da özellikle forvet konusunda gerçekleşmesi beklenen transfer ve borç yükünün hafifletilebilmesi adına son derece önemli olan 3 adet arsa satışının katılımcı sağlanamadığı için bir türlü yapılamaması biraz düşündürücü oldu ne yazık ki..
Her şeye rağmen sezon başlıyor golcü konusunda yapılan açıklamaya göre de ‘acele etmeyeceğiz’ derken neticede geç kalmış olmak da ayrı bir handikap doğrusu. Önceki gün yapılan toplantıda her şeyin yolunca olduğu sıkıntı yok mesajı verilmesi dikkat çekiciydi doğrusu.
Bu arada sezon öncesi takımın yapmış olduğu 3 hazırlık maçında aldığı galibiyetler yüz güldürdü. Elbette lig için hazırlık maçları bir ölçü değildir ancak kazanılmış olması özgüven açısından değerliydi.
Neticede sezona deplasmanda merhaba diyecek olan Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde uzun zamandır devam eden ‘ilk maç şanssızlığını’ kırarak lige galibiyetle başlamak adına mücadele edecek.
Elbette Sivas çok iyi bir durumda ve zorlu Avrupa maçlarından da alnının akıyla çıkmayı başararak ülke puanını da artırma başarısını gösteren, çok hazır durumda bir rakip.
Ancak Konyaspor da her şeye rağmen lige çok iyi bir başlangıç yapma isteğinde.
Çekişmeli geçmesi beklenen bu deplasman öncesi yapılan son hazırlık maçında Alanyaspor’u yenen Konyaspor’da Teknik Patron İlhan Palut elindeki mevcutlarla takımı da artık şekillendirmeye başladı ama yapılmasını beklediği orta saha, kanat ve forvet takviyeler bir türlü yetişmedi ya sanırım biraz sıkıntılıdır bu konuda belli etmemeye çalışıyor ama.
Eldeki imkanlarla, yani paraya göre hareket eden bir yönetim var ve en doğrusunu da elbette onlar bilir diyelim ve kanat öncelikli bir politika izlediklerini basına açıkladıklarını da belirtelim..!
Yeni sezonda en önemli olan da taraftarın yeniden tribünlere dönecek olmasıdır.
100.yıl öncesi sezona heyecanlı bir bekleyiş içinde olan taraftarın yokluğunda maçların o sessizlik içinde ne tadı oluyordu ne tuzu. Yüzde 50 kapasite de olsa tribünlerin yeniden seyirci ile buluşması Konyaspor için çok önemli bir katkı olacaktır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.