Konya
°C
Yeni Meram

SÖZDE VİZYON

SÖZDE VİZYON- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.12.2022 01:53
09.12.2022 14:56
0
1740
ABONE OL

CHP geçtiğimiz günlerde bir vizyon paketi oluşturdu. “İkinci yüzyıla çağrı” dedikleri vizyon programında bu ülkenin ana muhalefetine yakışmayacak bir kadro ile karşımızdalardı. Elbette ki Kemal bey; diğer ittifak üyelerini de davet etmişti ama atlanan konu ise Kemal bey diğer parti başkanlarına bir gözdağı verdi. “Bakın ben vizyonlu bir liderim ve bu paketi bu kadroyu ben oluşturdum” dedi. Aksi halde 6+1’li masa olarak bir vizyon paketi ortaya çıkartılması çok daha yerine bir hamle olacaktır. Lakin Kemal bey kendini masanın önünde tutarak; “işte size vizyonlu cumhurbaşkanı adayı” dedi.
Gelelim şu sözde vizyonun kadrosuna… Jeremy Rifkin’den Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na birçok yabancı isim, liste içerisinde. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekonomi politikalarını ABD’li İngiltereli danışmanlara bırakacak kadar neoliberal politikaya girerler mi? Derken, CHP içerisindeki Ulusalcı-Atatürkçü savaşının galibinin de ulusalcılar olduğunu anlıyoruz.
CHP’nin ve Kemal beyin seçim çalışmalarında kullanacağı finansın nereden geleceğini de böylelikle anlamış oluyoruz. Vizyon tanıtımında, yok şu kadar yatırım alacağız, yok şöyle destek olacaklar diyen Bay Kemal, ülke kaynaklarını çoktan parsellemiş gözüküyor. Bay Kemal’in danışmanları, video konferans yöntemi ile programa katılım sağladı. Bu durum üzerine bir gazeteci ve siyasetçi den sert eleştiriler geldi. Dediler ki “Danışmanlarını dahi Türkiye’ye getiremedi…” bay kemal ise bu eleştirilere; “Vatandaşımız anlasın istediğim zaman ABD ile görüşme şansım var, teknoloji bu kadar ilerledi.” dedi. İnanın vizyonlu bir lidere yakışmayan bir ifade idi. Vatandaşa “öğrensin” dediği teknolojinin bu kadar geç farkına varmış olması çok trajik komik geldi. Kısaca özetlemek gerekirse kıymetli okurlar Bay Kemal'in; Sayın Erdoğan’ın “Yeni Türkiye Vizyonu” programına özenip gerçekleştirdiği “İkinci Yüzyıla Çağrı” programını “taklitler asıllarını yaşatır” diyerek sözü noktalamak istiyorum.
*
Bay Kemal adaylık serüveninde kendi piyarını yapmaya devam ediyor. Meclis ve vizyon programında; Güçlü, masaya yumruğunu vuran, samimi, içten bir profil çizmek istese de bay kemalin aslında ne olduğunu bildiğimiz için çok fazla etkilemiyor. Sahnelemek istediği oyunu biliyoruz, ama oyunculuğu bize geçmiyor… Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.