Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), şubat ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin de meydana geldiği şubatta kurulan şirket sayısı ocak ayına kıyasla yüzde 33,5 azalarak 14 bin 240’tan 9 bin 473’e düştü.
Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 24,8 gerileyerek 1178 oldu. Ocakta 1566 şirket kapanmıştı.
Geçen yılın aynı ayına göre ise şubatta kurulan şirket sayısı yüzde 3,8 azalırken kapanan şirket sayısı yüzde 52,4 artış gösterdi.
ŞUBATTA KONYA’DA 238 ŞİRKET KURULDU
Yenimeram.com. tr editörünün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin verilerinden derlediği bilgiye göre Konya’da 2023 yılının şubatında kurulan şirket sayısı 238 oldu. Aynı dönemde kentte 8 kooperatif ve 48 gerçek kişi ticaret işletmesi kuruldu.
Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Konya’da 199 şirket, 6 kooperatif ve 40 gerçek kişi işletmesi kurulmuştu.
Şubat ayında Konya’da, 33 şirket ve 1 kooperatif tasfiye oldu. Yine şubat ayında kentte 18 şirket, 3 kooperatif ve 31 gerçek kişi işletmesi kapandı.
2022 yılının şubat ayında ise Konya’da 21 şirket ve 2 kooperatif tasfiye edilmiş, 8 şirket, 1 kooperatif ve 39 gerçek kişi işletmesi kapanmıştı.
Öte yandan 2 aylık süreç değerlendirildiğinde Konya’da ocak- şubat döneminde kurulan şirket sayısı 599, kooperatif sayısı 19, gerçek kişi işletmesi sayısı ise 113 oldu. Aynı dönemde kentte 63 şirket ve 3 kooperatif tasfiye edildi. Bu sürede Konya’da kapanan şirket sayısı 51, kooperatif sayısı 5 ve gerçek kişi işletmesi sayısı 81 oldu.
TOBB verilerine göre, 2023 yılı şubat ayında Konya’da kurulan yabancı sermayeli şirket sayılarına bakıldığında 3 anonim ve 28 limited şirket kurulduğu belirlendi.
Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘Narlı ekşisi’ görünümlü soslar artık yasak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.