Konya
°C
Yeni Meram
30.11.2021 15:38

Süper Lig’de fileler 21 kez havalandı

Süper Lig'de 14. hafta tamamlandı. Bu hafta oynanan 10 karşılaşmada 21 gol atılırken, 2,1 gol ortalaması yakalandı. 10 maçta ev sahibi ekipler 4 galibiyet alırken, 4 maçta da puanlar paylaşıldı. Konyaspor 4 maçlık galibiyet serisini ise Gaziantep’te bıraktı

A+
A-
30.11.2021 15:38
30.11.2021 15:39
0
328
ABONE OL


SPOR Toto Süper Lig'de 14. hafta tamamlandı. Bu hafta oynanan 10 karşılaşmada 21 gol atılırken, 2,1 gol ortalaması yakalandı. 10 maçta ev sahibi ekipler 4 galibiyet alırken, 4 maçta da puanlar paylaşıldı. 14. haftanın deplasmanda galip gelmeyi başaran takımları ise Giresunspor ve Trabzonspor oldu. Temsilcimiz Konyaspor ise Gaziantep deplasmanından eli boş dönerken, ligdeki ikinci yenilgisini aldı. 4 maçlık galibiyet serisini sürdüremeyen yeşil-beyazlılar, buna karşın rakibi Hatayspor’un yenilmesiyle bir sıra yükselerek haftayı averajla ikinci basamakta tamamladı. Süper Lig'de geride kalan haftanın en dikkat edici sonucuna Giresunspor imza attı.

LİGİN ilk 6 haftasında 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak sezona kötü bir giriş yapan Karadeniz ekibi, 7'nci haftada oynanan Kayserispor maçıyla çıkışa geçmişti. 14. haftada Beşiktaş deplasmanına çıkan Giresunspor, sahadan 4-0 galip ayrılarak flaş bir sonuca imza attı. Bu sonuçla puanını 16'ya yükselten Karadeniz temsilcisi, haftayı 15. sırada tamamladı. Giresunspor'a 4-0 mağlup olarak ligde üst üste 4'üncü mağlubiyetini alan ve şampiyonluk yarışında bir darbe daha alan Beşiktaş'ta yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından Sergen Yalçın ile yola devam kararı alındı.

FATİH Karagümrük'e konuk olan lider Trabzonspor, zorlu deplasmandan Djaniny ve Abdülkadir Ömür'ün attığı gollerle 2-0 galip ayrılarak 11. galibiyetini elde etti ve puanını 36'ya yükselterek namağlup liderliğini sürdürdü. Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, son haftalarda aldığı kötü sonuçların ardından mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Hatayspor maçında kötü gidişata "dur" demeyi başardı. Son 6 haftada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile galibiyete hasret kalan Sivasspor, Hatayspor karşısında 4-0 galip gelerek 6 haftalık galibiyet özlemini sona erdirdi. Rakibine bu sezonki en farklı mağlubiyetini yaşatan kırmızı beyazlı ekip, haftayı 16 puanla 14. sırada tamamladı.

BAŞAKŞEHİR'DE teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayırmasının ardından 9. haftadaki Beşiktaş karşılaşmasında ilk maçına çıkan Emre Belözoğlu, üst üste aldığı 5 galibiyet ile takımını üst sıralara çıkarmayı başarmıştı. İstanbul ekibi, genç teknik adam yönetiminde ilk puan kaybını Altay karşısında yaşadı. Başakşehir, konuk ettiği İzmir ekibi ile 0-0 berabere kalarak bu sezonki ilk beraberliğini elde etti. Haftayı 22 puanla 6. sırada tamamlayan Başakşehir, Altay maçında Belözoğlu yönetiminde ilkleri de yaşamayı başardı. Genç teknik adam yönetiminde ilk kez bir maçta gol atamayan Başakşehir, kalesini de ilk defa gole kapatmayı da başardı. *SPOR SERVİSİ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.