Konya
°C
Yeni Meram
11.08.2022 13:42

Taekwondo dünyası Meram'da buluştu

5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında Konya’da bulunan Taekwondo Dünya Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ve beraberindeki heyet Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un misafiri oldu. Federasyon Başkanı Choue, Taekwondo ailesini bir araya getiren Başkan Kavuş’a teşekkür ederek, İslami Dayanışma Oyunları’nın çok güzel bir atmosferde gerçekleştiğini belirtti.

A+
A-
11.08.2022 13:42
11.08.2022 13:45
0
3217
ABONE OL

Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları tüm coşkusuyla devam ederken, Teakwondo dünyası Meram’da buluştu. Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue, Olimpiyat Komitesi Başkanı Fidel Ylli, Arnavutluk Spor Bakan Yardımcısı Endrit Hoxha, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, İslam ülkeleri Taekwondo Federasyon Başkanları ve yerli yabancı hakem heyetleri, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un misafiri olarak Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ağırlandı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Başkan Kavuş, misafirlerle tek tek ilgilenerek sohbet etti.

FEDERASYON BAŞKANI ŞAHİN; “MUSTAFA KAVUŞ BAŞKANIMIZ TAEKWONDO DOSTUDUR”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Taekwondo dünyasını buluşturan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ederken, “Mustafa Kavuş başkanımız böylesine güzel bir mekanda bizleri ağırladı. Kendisi aynı zamanda bir Taekwondo dostu ve federasyonumuzda da daha önce yönetim kurulu üyesi olarak görev almış birisi. Farklı ülkelerimizden gelen misafirlerimizle çok güzel bir ortam oluştu. İslami Dayanışma Oyunları’nın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde görüş belirtti.

BAŞKAN KAVUŞ; “ADETA BİR AİLE MECLİSİNDEYİZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, Taekwondo ailesi ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çeşitli ülkelerden misafirlerimizle bugün aynı masadayız. Bugün adeta bir aile meclisindeyiz. Federasyon Başkanımız Metin Şahin, taekwondo sporundaki başarılı geçmişi nedeniyle ülkemizde yaşayan bir çok çocuğa ilham olmuştur. Bu aile ortamının oluşmasına verdiği katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sporcular için en güzel temenni sakatlığın yaşanmadığı başarılı bir turnuva geçirmeleri dileğidir. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.

DÜNYA TAEKWONDO FEDERASYONU BAŞKANI CHOUE; “BAŞÖRTÜLÜ HAKEMLERİMİZ İÇİN HAREKETE GEÇEN İLK OLİMPİK BRANŞIZ”

Konya’da ve Meram’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue ise, “Bizleri bu akşam bir araya getiren Meram Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da çok güzel bir atmosferde gerçekleşiyor. Dünya’da başörtülü hakemlerimizin Taekwondo karşılaşmalarını yönetebilmesi için harekete geçen ilk olimpik branşız. Bu da bizim ne kadar adaletli ve bütün inançlara saygılı olduğumuzu gösteriyor. Aynı zamanda hakem sayımızı erkek ve kadın olarak yarı yarıya belirledik. Böylelikle erkek ve kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bizim için görevini layıkıyla yapan herkes eşit seviyededir. Meram’da Taekwondo ailesiyle buluşmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.