Konya
°C
Yeni Meram

TARIMDA DİJİTALLEŞMENİN FAYDALARI

TARIMDA DİJİTALLEŞMENİN FAYDALARI- Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.02.2023 01:03
31.01.2023 13:04
0
1681
ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı dijitalleşme adına çok önemli bir projeye adım atarak çiftçimizin ürettiği ürünleri değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticileri online ortamda buluşturacağı DİTAP (Dijital Tarım Pazarı)’ı hizmete sunmuştur. Bu kapsamda üretici ve tüketicilerimiz https://www.dijitaltarimpazari.gov.tr/veya https://www.dijitaltarimpazari.gov.tr/ adresi üzerinden kayıt olarak geleceğin pazarında yerini alabilirler.’’
Çiftçilerimiz böylece ürünlerine pazar bulabilecek; tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü tedarik edebilecektir. Tarımda dijitalleşme tarım cebimde uygulaması ile daha verimli kullanılmaktadır.
Tarım cebimde Mobil uygulaması iki gruba ayrılmakta; Tarım ve orman bakanlığına kayıtlı olan çiftçiler, diğer kullanıcılar. Uygulamada bazı menüler ve alt menülere, e-Devlet şifresi ile kimlik sorgulaması yapılarak giriş yapılırken diğer menüler bütün vatandaşlara açık. Çiftçi kayıt belgesi almak, e-Devlet üzerinden kayıtlı olan çiftçilerimizin girebileceği bir menü. Destek talepleri, kullanıcılara açık. Hayvansal üretim ile ilgili alt başlık, yedi alt menü var; yedi alt menüde de birkaç menü herkese açık, fakat diğerleri sadece kayıtlı olan üreticilere hizmet vermekte.
Bitkisel ve hayvansal üretime ilişkin destek tarihleri, duyurular ve kolay arama yapabilmek için bir arama ortamı mevcut. Eğitim ve yayın menüsü, E-Devlet hizmetleri menüsü. Bu sürekli artabilecek bir hizmet iken e-Devlet üzerinden diğer hizmetlere de yönlendirme sağlanmaktadır.
Modern çağda tarımda dijitalleşme zorunlu hale gelmiştir önemli olan üreticilerimizi bu gelişmeye entegre edebilmek kırsalda özellikle küçük aile işletmelerinde çoğunluk yaşlı nüfus olduğu için birebir destek olmamız gerekmektedir.
Bölgemiz çiftçileri eğitim konusunda çok şanslı özellikle il/içe tarım müdürlükleri üniversiteler odalar birlikler, araştırma enstitülerimiz, belediyelerimiz, tarım danışmanlarımız tarımsal üretim eğitim ve pek çok konuda üreticilerimize yardımcı olmaktadır, yeter ki üreticilerimiz öğrenmek için harekete geçsinler.
“Milli ekonominin temeli tarımdır. Bunun içindir ki tarımda kalkınmaya büyük önem vermekteyiz. Köylere kadar yayılacak programlı ve pratik çalışmalar bu amaca yayılmayı kolaylaştıracaktır.” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Saygıyla anıyoruz…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.