Konya
°C
Yeni Meram

TARIMDA GENÇLERE VE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

TARIMDA GENÇLERE VE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK -Tülin KALIN AYSAN-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.09.2024 00:53
17.09.2024 11:54
0
406
ABONE OL

Brezilya'nın​ Mato Grosso eyaletinin başkenti Cuiaba'da düzenlenen G20 Tarım Bakanları zirvesinde Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı Türkiye’nin kırsal kalkınma projeleri ile tarımda GENÇLERE ve KADINLARA pozitif ayrımcılıktan bahsetti.

Birleşmiş Milletlerin 2030 “sürdürülebilir kalkınma hedefleri" doğrultusunda tarımsal üretim ve gıda sistemlerinde; Sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşturulması, uluslararası ticaretin gıda sistemlerine olan pozitif etkisinin artırılması, sürdürülebilir bir gıda üretimi için aile çiftçiliğinin önemi su ürünleri ve su ürünleri yetiştiriciliğinin dünya ticaretine entegrasyonu Tarımsal üretimin artırılması, verimli ve kaliteli üretim uygulamalarının daha da yaygınlaşması özellikle gıda arz güvenliğinin garanti altına alınması ve ihtiyacı olan ülkelere ülkemizin üretim avantajlarını da kullanarak bunların ihraç edilmesi eylem planlarında yer almaktadır. 

Su kaynaklarının azaldığı ve buna yönelik atılması gereken faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiği, Türkiye'nin tarımsal üretim konusundaki avantajlarını ülkemiz lehine çevirmek ve ülkemiz lehine kullanmak adına ülkelerle iş birliklerine devam edileceğini,  gençlerin ve kadınların mutlaka tarımsal üretimin içerisinde kalması gerektiğini belirterek bu konunun sürekli gündemde tutulduğunu ve gündemde tutulacağını çünkü gıda arz güvenliğinin en önemli unsuru mutlaka ama mutlaka gençlerin ve kadınların tarımsal üretimin içerisinde  kalmasıdır. Bu konuda bizler gerek üretim planlaması gerekse yol haritalarımızla buna ilişkin bütün eylemlerimizi belirleyip kamuoyumuza anlattık. Bundan sonra da en önemli gündem maddemiz olacak" dedi.

Kadın ve genç girişimcilerimize yapılan pozitif ayrımcılık küçük aile işletmeleri acısından önemli bir gelişme kırsalda aile işletmelerinin tutunması gençlerin sanayi sektöründe iş aramaları son zamanlarda köyden kaçmak istemeleri iş konusunda mevcut imkanlara sahip olmadıklarından kaynaklanmakta idi uzman eller genç girişimci projeleri olumlu sonuçlar vermektedir, kırsalın kalkınması kadın ve genç girişimcilerin ön planda olması tarım sektöründeki yaşlı nüfusun yerini alması bakımından önemli.

"GENÇLERİN VE KADINLARIN TARIMSAL ÜRETİMİN İÇİNDE OLMASI EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ" diyen Tarım ve Orman bakanımıza tüm kadın ve genç çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.